Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com PRVAŠIĆI NA VJERONAUKU CRTALI NEVJERNIKE?! Škola provodi istragu, Biskupija tvrdi da učiteljica nije nikoga htjela povrijediti

PRVAŠIĆI NA VJERONAUKU CRTALI NEVJERNIKE?! Škola provodi istragu, Biskupija tvrdi da učiteljica nije nikoga htjela povrijediti

'O svemu sam doznao tek u nedjelju. Obavljamo razgovore, što smo utvrdili znat će se za par dana', kazao nam je ravnatelj škole u Korčuli

 Prije par dana redakcija Telegrama objavila je priču o tome kako je časna sestra, učiteljica vjeronauka u Osnovnoj školi Petra Kanavelića, tjerala prvašiće da crtaju kolege nevjernike koji ne pohađaju satove vjeronauka pa smo nazvali ravnatelja škole Velebita Veršića da provjerimo o čemu se radi.

'Za dva, tri dana izaći ćemo s priopćenjem. Danas obavljamo razgovore, sutra je roditeljski sastanak, u srijedu ili četvrtak ćemo biti dostupni javnosti', kazao nam je Veršić.

Tvrdi da s problemom uopće nije bio upoznat i da je o tome čuo tek u nedjelju ujutro.

'Ovo je nevjerojatno da se stavi članak bez imena i prezimena, znači svatko može kako hoće… Ja sam o svemu doznao tek u nedjelju ujutro. Vidjeli smo odmah što sve treba napraviti, postupak je u tijeku. Meni se osobno nitko od roditelja nije požalio na to', kaže ravnatelj korčulanske škole.

Ravnatelj: Nevjerojatno je da se škola propušta

Smatra da se problem trebao prvo raspraviti u školi pa tek onda eventualno kroz medije. Njegova vrata su, kaže, uvijek otvorena. 

'Nevjerojatno da se propušta institucija škole, učitelj, predmetni nastavnik, stručna služba, ravnatelj da se porazgovara o problemu. Svatko može doći i reći u čemu je problem. Provest ćemo istragu i utvrditi što se dogodilo. Imamo protokole o postupanju u školi', kaže Veršić.

Pitali smo ga je li tko zvao iz ministarstva ili županije. 

'Normalno da su zainteresirani, nikome nije interes da se nešto događa u školi', zaključio je ravnatelj.

Telegramu se inače javila majka jedne učenice nakon što je čula što se događalo na satu vjeronauka. Časna sestra, koja predaje djeci vjeronauk, navodno je tražila od učenika da nacrtaju prijatelje iz razreda koji ne idu na vjeronauk, te da ispod napišu njihovo ime i prezime, a sve u sklopu teme 'Koga bi djeca dovela pred Isusa'. Učiteljica je svoje traženje obrazložila tvrdnjom da djeci koja ne idu na vjeronauk treba pomoć i da zato njih treba dovesti Isusu.

Biskupija: Žao nam je ako se itko našao povrijeđenim

Evo što o svemu kaže Dubrovačka biskupija.

'U sklopu vjeronaučnog programa učenici su radili zadatak 'Nacrtaj koga bi želio dovesti Isusu' iz radne bilježnice odobrene u skladu s Programom katoličkog vjeronauka u osnovnoj školi. Učenicima je Isus pojam dobrote i ljubavi, koju žele podijeliti s drugima te su učenici upravo tim povodom nacrtali blisku osobu s kojom žele podijeliti ljubav i dobrotu. U objašnjenju zadataka vjeroučiteljica je spomenula da to može biti bliska osoba iz kruga obitelji i prijatelja, netko tko već poznaje Isusa ili netko tko dosad nije upoznao Isusa. Vjeroučiteljica nije imala namjeru nikoga povrijediti, niti joj je bila želja bilo što nametati svojim učenicima. Ako je navedeno nekoga povrijedilo, vjeroučiteljici, kao i Katehetskom uredu najiskrenije je žao', stoji u priopćenju kojeg potpisuje Šime Zupčić, tajnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije.  


Vaša reakcija na temu