Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Prvi udarni vikend u splitskoj Trajektnoj luci za sada bez većih zastoja

Prvi udarni vikend u splitskoj Trajektnoj luci za sada bez većih zastoja

Pojačane su trajektne linije prema svim otocima

Unatoč pojačanom prometu u splitskoj Trajektnoj luci, u prilaznim ulicama se ne stvaraju veće prometne gužve. Zvonimirova je kao i obično subotom slabije prohodna, ali kolona ne prelazi križanje s Ulicom Slobode. Od jutarnjih sati pojačan je promet na svim linijama prema otocima, a od jučer je kroz Trajektnu luku prošlo više od 20.000 putnika.

- Možemo reći da je ovo prvi udarni vikend ove sezone i sve protječe uredu. Ovaj vikend očekujemo i preko 65.000 putnika i 13.000 vozila. Plovidbeni red je još od jučer pojačan prema svim otocima. Jučer smo imali 12 izvanrednih linija, danas 14. Pojačalo se prema Starigradu na 7 linija, prema Visu na tri linije, a sukladno tome Agencija Split je počela biti dostupna svojim putnicima od 0 do 24 sata - kazala nam je Jelena Ivulić iz Jadrolinije.

Pojačan je promet i u splitskoj Zračnoj luci no zastoja za sada nema. Očekuje se da će ovaj vikend preko Zračne luke proći 200 zrakoplova i 48 tisuća putnika. Danas se očekuje 105 zrakoplova i oko 28 tisuća putnika, a u sutra 95 zrakoplova i više od 20 tisuća putnika.

Vaša reakcija na temu