Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PSI SU ZAVRŠILI U SKLONIŠTU ZDENKE FILIPOVIĆ 'Uhranjeni su, u odličnom stanju, ali nisu cijepljeni i čipirani'

PSI SU ZAVRŠILI U SKLONIŠTU ZDENKE FILIPOVIĆ 'Uhranjeni su, u odličnom stanju, ali nisu cijepljeni i čipirani'

Odlukom veterinarske inspekcije psi su oduzeti 62-godišnjaku koji je pod kriminalističkim istraživanjem za mučenje životinje

Pet lovačkih pasa oduzeto je danas 62-godišnjaku osumnjičenom za mučenje životinje. Tako je odlučila veterinarska inspekcija. Psi su završili u skloništu dr. Zdenke Filipović u Kaštelima.

'Pregledala sam ih. Psi su u odličnom stanju, čak su malo i predebeli. Nisu preplašeni, nisu pokazivali nikakvu agresiju, ali nisu cijepljeni i mikročipirani, što je obveza po novom zakonu. Izgledaju normalno. Među njima je i pas sa snimke, istarski gonič. Ima dva vidljiva ožiljka od štapa', kaže dr. Filipović.

O sudbini pasa odlučit će sud i Državno odvjetništvo.

'Psi su cijepljeni i mikročipirani, sada imaju karantenu u trajanju od 10 dana, čekamo odluku Državnog odvjetništva kako će se procesuirati vlasnik i ostale detalje', kazala nam je vlasnica skloništa za životinje u Kaštelima.

Sinoć se na društvenim mrežama pojavila snimka na kojoj 62-godišnjak mlati pse jer su mu izgrizli instalaciju od svjetala dok ih je vozio u gepeku. Pokazalo se da je snimka stara dvije godine i da je snimljena u Golubiću kod Obrovca. Solinska policija sinoć je privela 62-godišnjaka, a predsjednik Lovačkog društva Muć najavio je da će ga isključiti iz društva. Danas je 62-godišnjak pušten, a kriminalističko istraživanje nastavlja policija u Obrovcu jer se na njihovom terenu dogodilo mučenje životinje.




 

Vaša reakcija na temu