Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Puljak: Gradonačelnik je uzeo umirovljenicima da bi dao svojim savjetnicima

Puljak: Gradonačelnik je uzeo umirovljenicima da bi dao svojim savjetnicima

Stranci Pametno odbijeni su svi predloženi amandmani

Proračun Grada Splita, unatoč prijeko potrebnom zamahu, nije razvojan niti socijalan, drže u stranci Pametno, kojoj su redom odbijeni amandmani, svih 11, od kojih je većina bila socijalnog kartaktera, predlažući financiranje asistenata u vrtiću, sufinanciranje programa vrtića i jaslica za dvoje i više djece, sufinanciranje cjelodnevnog i produženog boravka u osnovnim školama i brojni drugi.

- Najveći poraz ovog proračuna su rashodi koji čine troškovi gradske administracije, rashodi za zaposlene i materijalni rashodi. Oni i dalje rastu u odnosu na 2016. i čine oko 50% cijelog proračuna. To je strašno. Da su tu rashodi smanjeni za samo 10%, ušteda bi bila 40 milijuna kuna. 40 milijuna kuna, a prirezom planiraju uprihoditi 20 milijuna kuna. Jednostavno nisu smjeli posegnuti u džep građana. Pritom prihodi planirani od pomoći međunarodnih organizacija i EU fondova su izuzetno niski. Žalosti činjenica da je i tu rad loš, odnosno da ga nema - kaže Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno i potpredsjednica Gradskog vijeća.

- Jučer je gradonačelnik uzeo umirovljenicima da bi mogao financirati HDZ-ove savjetnike. Ukinuto je 2.500.000 kuna pomoći umirovljenicima da bi ih se potrošilo za raznorazne nove savjetnike, pored 500 zaposlenika gradske uprave - dodala je.

Vaša reakcija na temu