Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Puljak: Imajte na umu da je Andro Krstulović Opara ipak HDZ, a nismo čuli da se svih ovih godina borio protiv loših poteza svoje stranke

Puljak: Imajte na umu da je Andro Krstulović Opara ipak HDZ, a nismo čuli da se svih ovih godina borio protiv loših poteza svoje stranke

Split nakon 25 godina krivih politika nema više vremena za kozmetičke promjene

Predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak nam je komentirala kandidaturu Andre Krstulovića Opare za gradonačelnika Splita.

- Za HDZ je Krstulović Opara vjerojatno njihov najbolji kandidat no Split nakon 25 godina krivih politika nema više vremena za kozmetičke promjene. Uvijek imajte na umu da je to ipak HDZ, a osjetili smo u proteklih 25 godina što znači kad HDZ vlada u gradu, županiji i državi. Upravo kad su na svim mjestima u isto vrijeme bili na vlasti dovedeni smo na rub provalije. Split i Splitsko-dalmatinska županija dovedeni na stup sama, postali su simbolom stranačkog i rodbinskog zapošljavanja, a u tome prednjače HDZ, SDP i HNS. Kako do sada niste čuli da se Krstulović Opara borio protiv svih loših poteza svoje stranke, a sam se hvali da je tamo 25 godina? Sjećate li se svih uvodnih govora HDZ-ovih kandidata? 'U Splitu će se odlučivati o Splitu'. I svaki put do sada smo iznevjereni bili. Nikad lokalni čelnici velikih stranaka neće sami odlučivati.

Kolike su mu šanse da bude gradonačelnik?

- Zbog stranačke vojske koja uredno izlazi na izbore Krstulović Opara ima neke šanse, posebno nakon katastrofalnih poteza SDP-ovog gradonačelnika. Pitanje je samo hoće li građani šutke to dopustiti, odnosno odobriti to svojim neizlaskom na izbore. Odgovornost je na svima nama. U prethodnim mandatima smo vidjeli da poslije izbora nema kajanja. Ostane nam samo sramota što rade.

Kako komentirate njegove prve izjave, posebno da se ne slaže s postavljanjem spomenika bez natječaja?

- Tipičan primjer populizma kakvog ćemo se načuti do izbora. Za vlast će vam reći sve što želite čuti, najbolji primjer su i sadašnji potezi aktualne Vlade. Nismo čuli da se Opara bunio kad je nedavno premijer Plenković bio na otkrivanju jednog takvog spomenika na Kašjunima. Nas svakako veseli da se govori o pametnom upravljanju gradom jer se mi upravo zalažemo za pametan grad beskompromisno sve ove godine u Gradskom vijeću.

Što mislite tko bi bio dobar protukandidat Krstuloviću Opari?

- Kandidat stranke Pametno će biti jedina prava alternativa lošim politikama koje su do sada vladale gradom. Vrijeme je da građani o gradu znaju sve transparentno, a ne da se sumnjivim natječajima i rodbinskim vezama sramotimo po svijetu. Vrijeme je da građanima vratimo ovaj grad.

Vaša reakcija na temu