Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Puljak: Nismo kopirali HSLS, a to što smo došli na istu ideju samo pokazuje da prijedlog ima smisla

Puljak: Nismo kopirali HSLS, a to što smo došli na istu ideju samo pokazuje da prijedlog ima smisla

Moram reći da s naše strane nije bilo nikakve namjere za kopiranjem ideje, i ovim putem se ispričavam ekipi u HSLS-u Split

Ideja o snižavanju cijene Prometovih karata s 11 na pet kuna sukobila je stranke Pametno i HSLS. Predsjednik splitskih liberala Tonći Blažević, naime, optužio je stranku Pametno za - plagiranje njihove ideje.

Odgovorila mu je Marijana Puljak preko Facebooka...

- Danas smo imali presicu na kojoj smo predstavili detaljnije prijedlog koji smo iznijeli na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća, a to je prijedlog o smanjenju cijene autobusnih karata koji bi u konačnici doveo do povećanja prodanih karata, a time i povećanja prihoda javnog gradskog prijevoznika, Prometa. Iz tih prihoda bi se, na temelju podataka koje imamo, moglo krenuti u nabavku gotovo 10 novih autobusa godišnje. No neću sada prenijeti našu objavu o ovome, već ću prenijeti objavu HSLS-a koji je prije nekoliko mjeseci izašao s nizom prijedloga za poboljšanje usluge i poslovanja Prometa. Od novih noćnih linija, višednevnih karata, a poznata je i njihova borba kontra nelegalnog zaustavljanja na gradskim autobusnim stanicama županijskih linijskih prijevoznika. Jedan od tadašnjih prijedloga je bio i prijedlog za smanjenjem cijene karata, gotovo potpuno isti prijedlog kao ovaj koji smo danas predstavili na svojoj presici. Moram reći da s naše strane nije bilo nikakve namjere za kopiranjem ideje, i ovim putem se ispričavam ekipi u HSLS-u Split. Mi smo do ove iste ideje došli još za vrijeme izborne kampanje pokušavajući na uvjete u Splitu preslikati poboljšanja koje je Zagreb uveo. Analizirali smo dostupne brojke o prodaji u Splitu i uvrstili u tablice povećanja prodaje koje je Zagreb doživio. Povećanja prihoda su evidentna. To što smo došli na istu ideju samo pokazuje da prijedlog ima smisla i vrijedi ga dodatno analizirati i krenuti u njegovu realizaciju. Nadam se da će Promet prihvatiti sve prijedloge HSLS-a i sve druge dobre prijedloge s koje god strane dolazili jer je konačno vrijeme da ne čekaju da im netko drugi riješi probleme već da sami krenu s promjenama i optimizacijom svojeg poslovanja - napisala je Puljak, te priložila razradu u tablici i link s člankom u kojemu je HSLS iznio ideje za poboljšanja funkcioniranja Prometa.

Vaša reakcija na temu