Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Puljak: Trebaju odstupiti i direktor Stanouprave i gradonačelnik!

Puljak: Trebaju odstupiti i direktor Stanouprave i gradonačelnik!

Stranka Pametno smatra skandaloznim to što je Stanouprava dala pozajmicu donatoru Baldasarove kampanje

Stranka Pametno smatra skandaloznim da gradska tvrtka Stanouprava iz sredstava pričuve isplaćuje pozajmice partneru gradonačelnikova donatora i plodouživatelja Turističke palače. Riječ je o gotovo 600.000 kuna gradskog novca, a naglašavaju da je još najgore to što su pozajmice isplaćene iz sredstava zajedničke pričuve gdje povrat nije osiguran odgovarajućim sredstvima naplate.

- Pozajmice su isplaćene u više manjih iznosa da se zaobiđe Nadzorni odbor, a kao nitko ništa nije znao. Ni gradonačelnik, ni partner - donator - plodouživatelj. Pa zar zaista misle da su građani glupi i da će im povjerovati? Gdje je granica, svibanj 2017.? Ovo je bezobrazluk i krivično djelo zbog kojeg trebaju odstupiti i direktor Stanouprave i gradonačelnik. Svi odgovorni za ovako rizično postupanje našim novcem. Vrhunac je i informacija kako je Stanouprava pozajmila i Spalatum DMC-u, pompozno najavljivanu agenciju koja je trebala brendirati Split. A što zapravo radi - organizira dva gradska sajma. Sramota koliko je štete Splitu nanio ovaj gradonačelnik, nezamislivo igdje u svijetu - rekla je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

Gradski vijećnik Jakov Prkić je pak poručio:

- Predsjednik Nadzornog odbora o pozajmici je doznao iz medija, a Stanouprava istovremeno posluje s gubitkom od oko 800 tisuća kuna. Nedavno smo upozoreni i na to da Stanouprava više ne objavljuje javne natječaje već poslove dijeli direktnom pogodbom, mediji su pisali i o upitnim malverzacijama s vodomjerima i preplaćenom vodom u zgradama gdje Stanovuprava nije štitila svoje korisnike. Sve ovo je i više nego dovoljno da se državno odvjetništvo detaljnije pozabavi ukupnim stanjem u Stanoupravi.

Vaša reakcija na temu