Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Rampe na ulazu u Split počet će se graditi početkom sljedeće godine

Rampe na ulazu u Split počet će se graditi početkom sljedeće godine

U budućnosti će se tako za gradsku luku 'dizati' na gornju etažu Zbora narodne garde, spustiti kod HEP-a i voziti prema luci

Rampe na ulazu u Split kojom bi se direktno odvojio promet za gradsku luku u Ulici Zbora narodne garde počet će se graditi početkom sljedeće godine. Gradnju je najavio državni tajnik za infrastrukturu Tomislav Mihotić boraveći u Splitu na radnom sastanku vezanom za povezivanjem željeznicom Resnik – Trajektna luka. Rampama bi se, uvjerenja je, napravilo trenutačno poboljšanje u prometu i smanjenje 'čepa'.

- Danas dolazite s autoceste sa strane Solina zaustavljate se kod Mall of Split jer se tamo ne može više proći. Promet koji se odvija na tom dijelu se najvećim dijelom odvija donjom etažom Zbora narodne garde, a na gornjoj vozi između 20 do 30 posto auta. S rampama koje će se početkom iduće godine graditi izjednačit će se taj promet na etažama, time i značajno smanjivanje čepa – obrazlagao je Mihotić.

U budućnosti će se tako za gradsku luku 'dizati' na gornju etažu Zbora narodne garde, spustiti kod HEP-a i voziti prema luci. Uz to, s druge strane cesta Mravinci - TTTS kao nova obilaznica Splita, dodao je, će definitivno riješiti probleme na tom dijelu.

Vaša reakcija na temu