Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Danijel Čikeš Raspisan natječaj: Za 'splitske kućice' na Žnjanu minimalno od 370 do 420 tisuća kuna godišnje

Raspisan natječaj: Za 'splitske kućice' na Žnjanu minimalno od 370 do 420 tisuća kuna godišnje

Gradonačelnik je ukratko predstavio novog direktora Spalatum DMC-a

Raspisan je natječaj za module na žnjanskom platou koji će trajati deset dana, do 20.travnja. Po završetku natječaja, bit će javno otvaranje zainteresiranih ponuditelja. Minimalna cijena za jedan sklop je godišnje 150 tisuća kuna, za onog sa štekatom od 288 kvadrata odnosno 170 tisuća kuna za štekat od 384 metra četvornih. Ponudi za koju je kriterij najviša cijena, treba pridodati fiksni dio koji će se godišnje uplaćivati u gradski proračun, a to je još 600 kuna po kvadratu za štekat plus 45 tisuća kuna za tri modula koji čine jedan sklop. Dakle, minimalno će za jedan sklop budući ugostitelji trebati izdvojiti za jednu godinu od nekih 367 tisuća kuna do 420 tisuća kuna. Ugovor se sklapa na dvije godine, a važno je još dodati da se za jedan objekt može natjecati  samo jedna osoba.

Natječaj za 'splitske kućice' su predstavili gradonačelnik Andro Krstulović Opara, novi direktor tvrtke Spalatum DMC  Ante Šunjić te predsjednik Vijeća za davanje koncesijskih odobrenja Duje Sučić.

Gradonačelnik je ukratko predstavio novog direktora Spalatum DMC-a, potom se osvrnuo na Žnjan posluživši se pritom i citatom da je 'paradigmatski primjer u Hrvatskoj' te da će postati splitska razglednica šira od nacionalnog konteksta. Osim toga, naveo je i kako su nizom zakonskih alata zapravo željeli postići to da za žnjanski plato stignu najbolje ponude, a ne po principu koncesijskog odobrenja da se dodijeli onome tko prvi preda zahtjev.

Šunjić se zhvalio što tvrtka DMC 'ostala na životu' i da će biti ogledni primjer dobre firme.

- Svoj radni vijek sam proveo u bankarskom sektoru. Nakon 10 godina, prihvatio sam novi izazov, Žnjan mora postati najljepša plaža na Jadranu - poručio je Šunjić.

Glavni kriterij za 'splitske kućice' je cijena, te da nema dugovanja prema gradu i državi.

Prvo se potpisuje predugovor sa Spalatum DMC, potom Vijeće za koncesije daje odborenje da bi se na koncu zaključio ugovor na dvije godine. Ovaj korak je uveden kako bi se zaobišlo 'tko prije preda zahtjev dobit će kućicu'.

- Omogućili smo transparentnost, što je nastavak hrabrih i odlučnih poteza na Žnjanu gradonačelnika i ove uprave od početka mandata - podvukao je Sučić.


Vaša reakcija na temu