Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RAT GRAFITIMA: Aktivisti ne odustaju, odaslali su novu poruku

RAT GRAFITIMA: Aktivisti ne odustaju, odaslali su novu poruku

Uz to su prilijepljeni novinski članci gdje proslavljeni alpinist Ivica Matković progovara o stanju kampanela

Unatoč brzim reakcijama službi u prekrivanju poruka na tzv. plakatnim prostorima u centru grada, aktivisti ne odustaju. Još jednom su prozvani pročelnik Ureda konzervatora u Splitu Radoslav Bužančić i voditelj Službe za Staru gradsku jezgru Goran Nikšić.

Ovaj put je ispisano 'Šta bi Matković za realne pare, to će uhljebi za milijune i iz koristi, Buža i Nikša'. 

Uz to su prilijepljeni novinski članci gdje proslavljeni alpinist Ivica Matković progovara o stanju kampanela, optužbama i potrebnim radovima, što je u suprotnosti s tvrdnjama prozvanog dvojca, 'šefova centra grada'. 

Matković, za one koji ne znaju, godinama se za Sudamju penje na katedralu i izvjesi hrvatsku zastavu. Upozorio je tako i na stanje zvonika.

Bužančić je pak, podsjetimo, najavio obnovu zvonika Svetoga Duje. Rečeno je da će oko milijun kuna koštati pripremni radovi, a tek će se nakon postavljanja skele znati cijena ukupne restauracije, što je, između ostalog, revoltiralo stanare.

Vaša reakcija na temu