Ravnim njivama nedostaje parkirališnih mjesta, HSLS predlaže rješenje problema

Ravnim njivama nedostaje parkirališnih mjesta, HSLS predlaže rješenje problema

Kažnjavati građane koji nemaju izbora je isto što i naplaćivanje kazni za nenošenje zimskih lanaca na Karibima samo zato što je zima

I splitske Ravne njive imaju problem s nedostatkom parkirališnih mjesta. Stanari Hercegovačke i Ulice gradišćanskih Hrvata koji su parkirali svoje automobile na nogostupima, posljednjih su dana zatrpani 'čestitkama' upozorenja o kažnjavanju od strane gradskog Prometnog redarstva, javlja HSLS Split. Svjesni da nemaju izbora, a ni slobodnih parking mjesta, stanari su počeli parkirati na zelenoj površini gdje se igraju djeca...

- Time je za redare posao sretno i propisno odrađen, no postavlja se pitanje je li uništavanje zelenih površina opravdano da bi se propisno zaštitio komad nogostupa? U zoni u kojoj je promet minimalan, a parkinga kronično nedostaje? - pitaju (se) Hrvoje Bašić i Tonći Blažević, predsjednik HSLS-ov ogranka za taj kvart i šef splitskih liberala.

- Apsolutno podržavamo uvođenje reda, ali netko odgovornim ljudima treba objasniti da parkinga jednostavno nema dovoljno i da je ovakvo zastrašivanje građana kaznama prozirno dokle god gradom prometuju nelegalni prijevoznici, za koje Prometno redarstvo tvrdi da je 'nemoćno.' Lako je udariti represijom na malog običnog čovjeka, no one prave ilegalce ne dira nitko! - dodali su.

Stoga predlažu tri točke: 1. Da se dugogodišnji projekt izmještanja postaje ŽCS-a na Ravnim njivama napokon realizira, primjerice u vojarnu Dračevac (lokacija vojarne zadovoljava potrebe ŽCS-a). 2. Na tom prostoru sagraditi garažu za okolne stanare kojom bi se značajno riješio problem parkiranja u ovom splitskom kvartu. 3. Zbog nedostatka parkinga u svim stambenim naseljima, predlažemo da se uvede dozvola 'noćnog parkiranja', primjerice od 21 do 7 na nogostupima ili krajnjim desnim kolničkim trakama, koje po mišljenju prometnih stručnjaka mogu udovoljiti takvim odredbama.

Za kraj su poručili:

- Sve dok Prometno redarstvo ne riješi nelegalne prijevoznike i ostali prometni nered, kažnjavati građane koji nemaju izbora je isto što i naplaćivanje kazni za nenošenje zimskih lanaca na Karibima samo zato što je zima?! S obzirom na to da parkinga ima kao i snijega na Karibima, zaključak se sam nameće.
Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare