Reakcija iz Auro Domusa: Imamo pravovaljani ugovor, nije potrebna dozvola za ovakav objekt

Reakcija iz Auro Domusa: Imamo pravovaljani ugovor, nije potrebna dozvola za ovakav objekt

Najavili su podizanje tužbe protiv gradonačelnice Supetra Ivane Marković i 'medija koji šire lažne informacije'

Na Dalmatinskom portalu objavljeni tekst 'Auro Domus noćas postavio bespravni kiosk u Supetru, gradonačelnica najavila uklanjanje' stigla je reakcija iz te opatijske tvrtke. Najavili su tužbu protiv gradonačelnice Supetra Ivane Marković i medija koji, kako su naveli, šire lažne informacije.

- Dalmatinski portal objavio je 11. srpnja tekst u kojem se iznose neistinite i klevetničke informacije protiv tvrtke Auro Domus d.o.o., tvrdeći kako je bespravno postavila kiosk u Supetru te prenoseći izjavu gradonačelnice Ivane Marković da se radi o 'nakaznim spravama' koje će 'sama dizati'. Sukladno zakonu o gradnji postavljanje ovakvog objekta na privatnoj nekretnini ne zahtijeva nikakvu dozvolu, a osnova za postavljanje je pravovaljani ugovor o zakupu sklopljen s vlasnikom nekretnine. Ako već gradonačelnica Marković ne poznaje zakonske propise, što ne čudi budući da najavljuje akcije na privatnom posjedu koje su potpuno neustavne i nezakonite, to ne oslobađa Dalmatinski portal od obaveze da provjeri informacije koje objavljuje prije nego što ih učini dostupnima svojim čitateljima. Vrlo jednostavno - telefonskim pozivom ili email upitom prema tvrtki Auro Domus mogli su se upoznati s pravnom osnovom postavljanja navedenog kioska i zakonskim odredbama koje to omogućuju - poručili su iz Auro Dausa.

Dodali su da je gradonačelnica Marković pokazala potpuno nerazumijevanje vlastitih ovlasti, kao i ustavnih prava građana, izjavivši pritom niz objeda i kleveta na račun tvrtke Auro Domus. 

- Ovim putem obavještavamo javnost da smo pokrenuli prve korake prema sudskom postupku protiv supetarske gradonačelnice. Nadamo se da će štetu, koju će imati neminovnim gubitkom parnice snositi sama, odnosno da njene propuste i nezakonite radnje neće plaćati porezni obveznici - stoji u odgovoru iz Auro Domusa.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare