Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Anđela Jokić Rupotine: Kiša ugasila požar

Rupotine: Kiša ugasila požar

Prometov vozač je svjedočio početku požara, opisao je kako su vatrogasci spasili kuće

0.45 - Načelnik Klisa Jakov Vetma je na Facebooku objavio video požara uz poruku:

- Hvala Bogu na kiši. I hvala svim vatrogascima.


23.44 - Ne vidimo više otvoreni plamen.

23.40 - Počela je jaka kiša, plamen je sve manji!

23.35 - Počela je padati lagana kiša koja će sigurno pomoći u gašenju požara.

23.22 - Vatrogasci se još uvijek bore s požarom, ali čini se da je vjetar pomogao da se vatra prestane širiti u smjeru Klisa. Plamen je još uvijek velik, a u ovom trenutku je glavni zadatak vatrogasaca spriječiti da vatra prijeđe na donju stranu stare kliške ceste.

23.17 - Anđela Jokić nam je poslala fotografije s lica mjesta...




23.11 - Kada se činilo da je situacija pod kontrolom vjetar je pojačao, a vatra se ubrzano počela širiti prema prvim kućama u Klisu. Plamen je otvoren na trenutke i doseže visinu od 20-ak metra. U opasnosti je jedna kuća i vatrogasna 'ćuka'. Vatrogasci iz Rupotina su se brzo pregrupirali i stigli na Klis, a zbog jakog vjetra golim očima je vidljivo kako žar nosi na sve strane pa postoji mogućnost da se vatra i proširi.

22.45 - Možemo slobodno reći da je situacija na požarištu pod kontrolom, a s jedne i druge strane stare kliške ceste se skupilo bar 500 'gledatelja'. Jak plamen je vidljiv tek na jednom mjestu oko kojeg su vatrogasci fokusirali svoje snage.

22.20 - Evo još jedne fotografije...


22.14 - Vatra još dobro gori, ali je požar pod kontrolom...


21.57 - Razgovarali smo s vozačem Prometovog autobusa koji je bio na mjestu nastanka požara neposredno nakon što se vatra počela širiti. Evo što nam je kazao:

- Počelo je odmah pokraj ceste, uz vjetar se vatra odmah počela širiti prema gore. U blizini su bile dvije-tri kuće, a vatrogasci kada su došli prvo im je bilo na pameti kako da njih spase. Na svu sreću, u tome su uspjeli.


Vatra je usmjerena u suprotnom smjeru od kuća, prema Klisu, a vatrogasna vozila su raspoređena uz rubove cijelog požarišta, tako da vjerujemo da je situacija pod kontrolom.

21.52 - Evo videa...


21.49 - Desetak vatrogasnih vozila nalazi se na požarištu. Sreća je što je vjetar malo oslabio pa im je posao olakšan. Ipak, u blizini se nalazi desetak kuća, pa nastoje reagirati što brže kako bi vatru stavili pod kontrolu.


21.45 - Sve više i više vatrogasnih kola ide prema požarištu, a plamen je sve veći i veći...


21.25 - Na području Rupotina buknuo je požar. Plamen se vidi iz Splita, a čuju se i vatrogasne sirene...


Vaša reakcija na temu