Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Sad je i službeno: Nastava u Splitsko-dalmatinskoj županiji počinje 10. rujna

Sad je i službeno: Nastava u Splitsko-dalmatinskoj županiji počinje 10. rujna

Osigurani su i besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih škola

Poznat je način na koji će svi učenici u osnovnim školama kojima je Splitsko-dalmatinska županija osnivač dobiti udžbenike, a također, stigla je i službena potvrda na sastanku župana Blaženka Bobana s gradonačelnicima i načelnicima da nastava počinje 10. rujna, a ne 3. rujna, kao u ostatku Hrvatske.

- Potaknuti brojnim intervencijama s terena, pogotovo s otoka i priobalja zatražili smo odgodu početka nastave, što je odobreno. Svi udžbenici će biti distribuirani i dobit će ih učenici na klupi, a jedinicama lokalne samouprave je prepušteno, ovisno o mogućnostima, nabavka radnih materijala – kazao je županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić.

Iako sve općine neće moći sudjelovati u nabavci radnih materijala, pa će biti na teret roditelja ili skrbnika, Đonlić kaže da su udžbenici veća stavka u strukturi troška i da vjeruju kako je značajna potpora Županije da početak školske godine bude financijski lakši. Svih 22 tisuće učenika osmoljetki kojima je Splitsko-dalmatinska županija osnivač, dakle tu ne spadaju Split i Makarska, udžbenici će čekati na školskim klupama. Morat će ih vratiti na koncu godine, što će se obvezati roditelji, ali precizne upute će svi dobiti početkom školske godine.

- Ovo je model koji će biti u primjeni i ubuduće, vraćat će se na kraju školske godine, a koji budu neupotrebljivi će se nadopunjavati – još je pojasnio Đonlić.

Vaša reakcija na temu