Sandro Hrabar: HDZ nije u koaliciji s HKS-om, a Bilićeve kompetencije su ravne nuli

Sandro Hrabar: HDZ nije u koaliciji s HKS-om, a Bilićeve kompetencije su ravne nuli

Svojim istupom je pokazao da kao predsjednik stranke i lokalni političar uopće ne poznaje političke prilike u gradu

HDZ Trogir je reagirao na današnje izjave SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Trogira Ante Bilića. Poručili su 'dosta je', kako kažu, njegovim podmetanjima, lažnim objavama i pokušajima kriminalizacije njihove stranke u Trogiru.

- Iako smo u više navrata mogli i trebali reagirati na druge objave gosp. Bilića, uvijek smo prešutjeli ne dajući im na važnosti, držeći da u predizborno vrijeme svatko priča svašta, pa tako i gosp. Bilić, no ovoga puta smo odlučili reagirati na njegove najnovije lažne konstrukcije i insinuacije s ciljem stvaranja lažne slike o HDZ-u Trogir i manipulacije birača u Trogiru. Slijedom toga, poručujemo gosp. Biliću i građanima Trogira da se HDZ Trogir ogradio od svih radnji koje je individualno poduzeo gosp. Vinko Brkan prema predsjedniku HKS Trogir, gosp. Ivu Miliću te da HDZ Trogir nema nikakve veze s HKS-om. Također, pozivamo nadležne institucije da obave svoj posao u predmetnom što je moguće prije - rekao je predsjednik trogirskog HDZ-a Sandro Hrabar.

- Pored toga, gosp. Biliću želimo poručiti, budući da se razmeće teškim riječima i optužbama, da bi kao mladi i obrazovani stručnjak kakvim se želi predstaviti, trebao znati još i da svaki kriminalac ima svoje ime i prezime, pa ga stoga molimo da takve slobodno imenuje zajedno sa svim njihovim krimenima, ali i da stane iza svojih izjava u tom smislu kada bude trebalo, pred institucijama - dodao je Hrabar.

Čelnik trogirskog HDZ-a tvrdi da je Bilić svojim istupom pokazao da kao predsjednik stranke i lokalni političar uopće ne poznaje političke prilike u gradu za čijeg se gradonačelnika kandidirao, 'jer ne zna da HDZ Trogir nije ni u kakvoj koaliciji s HKS-om'. 

- HDZ Trogir nikada nije ni bio u koaliciji s HKS-om niti je imao potpisan bilo kakav sporazum s ovom strankom o suradnji na razini grada Trogira. HDZ Trogir na lokalne izbore izlazi u koaliciji sa HSP-om Trogir, što potvrđuje i zajednička lista za Gradsko vijeće Trogira, nastala temeljem potpisanog koalicijskog sporazuma između HDZ-a i HSP-a, što je stranka koja nema nikakve veze s HKS-om.

Za kraj je Hrabar poručio:

- Iako smo se do danas suzdržavali komentirati gosp. Bilića i njegove kompetencije, ovim putem želimo kazati da su njegove kompetencije za voditi grad Trogir ravne nuli, a možda još i manje. Činjenica je da je on bio pročelnik upravnog odjela za prostorno planiranje u gradu Trogiru pune četiri godine (2009. – 2013.), za vrijeme čijeg mandata nije donesen niti jedan prostorno-planski dokument, dakle ravno nula projekata je realizirao u četiri godine mandata. Nadalje, gubitkom izbora njegove koalicije, 2013. godine, stranka ga je premjestila u Eko Agenciju Kaštelanski zaljev, gdje je kao voditelj projekta, u sljedeće četiri godine, realizirao također nula projekata. Dakle, rezultat rada gospodina Bilića u osam godina jest nula realiziranih projekata. Toliko o njegovim kompetencijama. Na kraju, ipak jedan činjenica koja govori o poduzetnosti gosp. Bilića, koji je u duhu politike svoje stranke, uglavnom zbrinjavan na dobro plaćena radna mjesta u lokalnoj upravi ili agencijama, a takvu praksu, u smislu programa 's faksa posao' je primjenjivao i kod sebi bliskih osoba, koje su putem istih kanala zbrinuti na državne jasle na visokim rukovodećim pozicijama bez ikakvog radnog iskustva.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare