Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Saša Šarunić i Ante Kotarac lansirali AgentCASH kojim žele napraviti revoluciju u Europi

Saša Šarunić i Ante Kotarac lansirali AgentCASH kojim žele napraviti revoluciju u Europi

Radi se o rješenju koje bilo koji pametni telefon ili tablet pretvara u sustav za naplatu kreditnim karticama i gotovinom

Saša Šarunić i Ante Kotarac izradili su zajednički projekt AgentCASH (www.agentcash.com) kojim žele, bez okolišanja otkrivaju ovi mladi uspješni poduzetnici, napraviti revoluciju u Europi poput one koju je Square učinio u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje već preko milijun trgovaca koristi mPOS (mobile point of sale).

AgentCASH je mPOS, tj. cloud bazirano rješenje kojim se bilo koji pametni telefon ili tablet pretvara u sustav za naplatu kreditnim karticama i gotovinom. Ova aplikacija klasičnu blagajnu čini nepotrebnom. Njenu ulogu preuzima besplatni softver koji radi na postojećim Android i iOS uređajima. Osim toga, taj softver trgovcima pruža i moćan paket alata na webu za praćenje poslovnih aktivnosti.


Rješenje je atraktivno trgovcima kojima zbog malog obima prodaje banke do sada nisu omogućavale prihvat kartica, primjerice suvenirnicama, dizajnerima odjeće, nakita, izlagačima na sajmovima i slično - kaže Šarunić naglašavajući da trgovac kod korištenja AgentCASHa ne plaća nikakvu naknadu, već samo 2,49 posto provizije na svaku transakciju.

- Uvođenje AgentCASHa zbog naplate kartica je definitivno najlakši i najbrži način kojim trgovci mogu povećati svoje prihode - dodaje.

AgentCASH bi također trebao biti zanimljiv i onima koji zbog mobilne prirode svog posla nisu imali prilike prihvaćati kartice. Trgovački putnici, taksisti, dostavljači hrane, kućni majstori, iznajmljivači opreme za plažu i ostali će ovo rješenje znati cijeniti.

- Uz AgentCASH nisu potrebne investicije u skupu i nezgrapnu opremu. AgentCASH i najmanjim poduzetnicima pruža tehnologiju koja do sada bila dostupna samo najvećima. Pregled poslovanja u stvarnom vremenu od bilo kud i prihvat kartica bez ikakvih obveza prema bankama od sada su dostupni svima - otkriva Ante Kotarac.

Šarunić je suosnivač firme Pet minuta i ShoutEma, a jedan je od autora društvenih mreža Trosjed i Ptičica. Kotarac je pak obogatio Split s drugim najboljim svjetskim design hostelom Goli&Bosi, te klubovima Minus 3 i Judino drvo. Ovo je njihov prvi zajednički projekt zbog kojega su osnovali tvrtku u Londonu.

Vaša reakcija na temu