Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski SDP: Sinjanima je svejedno hoće li u nazivu manifestacije biti Gospa i Alka, igara imaju, a kruha im nedostaje

SDP: Sinjanima je svejedno hoće li u nazivu manifestacije biti Gospa i Alka, igara imaju, a kruha im nedostaje

Dan nakon što je HDZ napao Kristinu Križanac i Mira Bulja zbog promjene imena proslave 'Dani Alke i Velike Gospe' u 'Sinjsko ljeto' oglasio se i Ante Milanović

Uoči proslave Alke i blagdana Velike Gospe među sinjskim političarima glavna je tema promjena imena manifestacije pod kojim se održavaju svečanosti iz tradicionalnog naziva 'Dani Alke i Velike Gospe' u 'Sinjsko ljeto'. To što su iz naziva izostavljene Gospa i Alka posebno je zgrozilo tamošnje HDZ-ovce koji su zbog toga prozvali gradonačelnicu Kristinu Križanac i saborskog zastupnika Mosta Mira Bulja. Iako im je pojašnjeno da je ime moralo biti promijenjeno samo za ovu godinu jer se zbog nepostojanja proračuna morala proći drugačija zakonska procedura, HDZ drži da su, bez obzira na to, Gospa i Alka morale ostati u nazivu. 

Dan nakon o svemu se oglasio i SDP Sinja čiji je predsjednik Ante Milanović u priopćenju napao obje strane. Zaključio je kako im je grad zapušten i da sigurno imaju važnijih problema od toga kako će se zvati manifestacija.

- Građanima je potpuno nevažno kako će se manifestacija zvati, jer im igara ne nedostaje, a kruha još čekaju. Nakon što smo odgledali igrokaz u režiji vladajućih NL Mira Bulja i NL dr. Jadrijevića oko konstituiranja Gradskog vijeća, pri čemu su nepotrebno išli na drugi pokušaj, očekujemo da se napokon počnu baviti svakodnevnim i životnim problemima građana. Žao nam je što se HDZ nije s istim žarom oglašavao dok su mladi napuštali naš kraj, a radnici ostajali bez posla ili dok su proračunski milijuni nestajali na kapitalnim projektima Grada. Nisu se osjećali pozvanima reagirati ni kada je naš grad bio devastiran u svakom smislu, od gospodarskog do odljeva intelektualno i biološki najpotentnijih ljudi – poručio je Milanović te dodao kako od vladajućih očekuje da počnu rješavati nagomilane probleme umjesto da raznim predstavama odvlače pažnju javnosti s njih.

Vaša reakcija na temu