Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SDP-ovac upozorio na jedan gradski problem: 'Split i dalje ostaje glavni samo u neredu i neradu'

SDP-ovac upozorio na jedan gradski problem: 'Split i dalje ostaje glavni samo u neredu i neradu'

Prema nekim procjenama na području Splita je ostavljeno oko 200 olupina koje bi trebalo ukloniti, a 200 olupina znači 200 parking mjesta manje za parkiranje

Davor Matijević, tajnik SDP-a Split i čelnik kotara Blatine-Škrape, objavio je na Facebooku tekst naslovljen 'Olupina parking čuva', kojeg prenosimo u cijelosti:

- Ako uredno registrirate vaše vozilo, platite naknadu za ceste, naknadu za okoliš, administrativne troškove te se nekim slučajem nepropisno parkirate, budite uvjereni da će revna pauk služba 'dignuti' vaše vozilo te vas propisno novčano kazniti.

Ako nekim slučajem imate neispravno vozilo kojem je istekla registracija, za kojeg niste platili nikakve naknade te ste ga ostavili da trune na području Splita tad će vam se... zapravo, tad vam se aposlutno ništa neće dogoditi. Naša gradska vlast, naime, već više od godinu dana nije u stanju naći koncesionara koji će odvoziti olupine koje zauzimaju naša parking mjesta iako svi znamo da je kronični nedostatak parking mjesta ogroman problem našeg grada.

Jedino što vam se trenutno može dogoditi jest da vam komunalni redar zalijepi opomenu, a tu opomenu možete i ne morate skinuti s vaše olupine te slobodno nastavite neometano zauzimati naša parking mjesta.

Prema nekim procjenama na području Splita je ostavljeno oko 200 olupina koje bi trebalo ukloniti, a 200 olupina znači 200 parking mjesta manje za parkiranje. U gradu pretrpanom automobilima s kroničnim nedostacima parking mjesta to je ogromna brojka. Pogotov ako uzmemo da se i dalje redovito smanjuje broj parking mjesta po splitskim kvartovima zbog osiguravanja vatrogasnih pristupa.

Ukoliko gradska vlast nije u stanju izgraditi besplatne javne garaže ili nova besplatna parking mjesta neka se barem malo potrudi da nam oslobodi postojeća mjesta uklanjanjem ovih olupina.

Do tada, Split i dalje ostaje glavni samo u neredu i neradu.

Vaša reakcija na temu