SDP Sinj: Zašto se pogoduje privatnom vrtiću umjesto da se krenulo u proširenje gradskog vrtića?

SDP Sinj: Zašto se pogoduje privatnom vrtiću umjesto da se krenulo u proširenje gradskog vrtića?

Tada v.d. gradonačenica Križanac potpisala je ugovor bez da je osigurala sredstva u proračunu, pa ovim putem pozivamo istražne organe da to ispitaju

SDP Sinj se oglasio povodom 3. sjednice Gradskog vijeća i prijedloga proračuna za 2017. godinu:

'Zbog pravodobnog informiranja javnosti, moramo priopćiti slijedeće. Naš amandman na prijedlog proračuna kojim bi se s pozicije privatnog vrtića 'Čarobni pianino' skinulo iznos od 450.000 kuna te se taj iznos dodijelio projektu izgradnje dječijeg vrtića na Hanu, odbijen je pod izgovorom proceduralnog propusta.

Kako je ukupan iznos sredstava za dječji vrtić 'Čarobni pianino' otvaranjem podružnice na Hanu povećan za 450.000 kuna, a broj slobodnih mjesta u vrtiću u vlasništvu Grada jest 57, nema razloga da se taj iznos s 1.400.000 kuna ne smanji na 950.000 koliki je bio i prije, jer ne postoji više potreba da se u podružnici dječjeg vrtića 'Čarobni pianino' u Sinju upisuje broj djece kao i prije ako će i podružnica na Hanu ostati te ima dovoljno sredstava za rad ovoga vrtića.

Također, tada v.d. gradonačenica Križanac potpisala je ugovor bez da je osigurala sredstva u proračunu, pa ovim putem pozivamo istražne organe da to ispitaju! Držimo da se ovdje radi o pogodovanju privatnom vrtiću, na uštrb gradskog vrtića te o nedostatku vizije gradske vlasti koja godinama javnim novcem financira privatni vrtić, umjesto da se tim novcem krenulo u proširenje gradskog vrtića i otvaranja podružnica gdje god postoji potreba.

Pozdravljamo usvajanje proračuna u onom dijelu u kojem će se omogućiti početak funkcioniranja Javne vatrogasne postrojbe Grada Sinja, jer smo prvi predložili ovaj projekt još 27.12. 2012.g. na 31. sjednici Gradskog vijeća. Upozoravamo gradske čelnike, da svakim odugovlačenjem u vezi s ovim projektom, gradska blagajna gubi mjesečno približno 200.000 kuna (za ovu godinu izgubljeno je oko 1.450.000 kuna!) koje se vraćaju u državni proračun, te stoga predlažemo da izvršna vlast čim prije potvrdi upravna tijela javne ustanove, kako bi se mogli donijeti upravni akti i pokrenuti natječajne procedure!

Svjedoci smo komunalnog nereda koji vlada na javnim površinama Grada, pa nas tim više čudi odgovor pročelnice kako gradske službe nisu naplatile niti jednu kaznu za nepropisno postavljene štekate i slično. Poručujemo nadležnim službama da se prihvate posla i počmu provoditi odluku o komunalnom redu.'

Predsjednik GO SDP Sinj, Ante Milanović

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare