Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SDP: Napad ili prijetnja prema nastavnicima i profesorima treba se tretirati kao kazneno djelo protiv službene osobe

SDP: Napad ili prijetnja prema nastavnicima i profesorima treba se tretirati kao kazneno djelo protiv službene osobe

Ova zakonska promjena donosi trošak od nula kuna, nama bi puno značila, kazala je Suzana Kačić-Bartulović

Savjet za obrazovanje SDP-a Split traži izmjene i dopune Kaznenog zakona kojima bi se napad ili prijetnja prema učiteljima i profesorima tretirala kao kazneno djelo prema službenoj osobi.

- Tražimo da se naša prava izjednače s pravima zdravstvenih radnika, što bi značilo da se u slučaju prijetnji ili nasilja prema nama kao zaposlenicima u odgojno-obrazovnim institucijama može vršiti progon u zaštiti naših interesa kao službenih osoba Republike Hrvatske. Liječnicima je Vlada RH odobrila zakonske olakšice od ovog ljeta tako da nemamo podatke o tome je li se nakon toga smanjio broj napada i prijetnju upućenih njima, ali ako se prihvati naš prijedlog svakako ćemo se osjećati zaštićenije i sigurnije na svom radnom mjestu - kazala je Suzana Kačić-Bartulović, predsjednica Savjeta za obrazovanje i članica Predsjedništva SDP-a Split.

Također, podržavaju sutrašnji prosvjed 'Za sigurnu školu' kao i izradu Nacionalne strategije borbe protiv svih oblika nasilja prema građanima. Na pitanje tko je kriv za ovakvo stanje hrvatskim školama Suzana Kačić-Bartulović kaže kako je krivo društvo kojem je obrazovanje uvijek na zadnjem mjestu, osim u frazama.

- Ova zakonska promjena donosi trošak od nula kuna, nama bi puno značila, a za svaku promjenu koju mi tražimo stopirani smo i čini nam se da svi znaju bolje od nas, sugeriraju nam što bi trebali, a nitko ne pita nastavnika koji je svaki dan u razredu što bi trebalo učiniti - dodala je Kačić-Bartulović.

 Savjet za obrazovanje SDP-a Split  što se protivi i traže povlačenje odluke Vlade o izmjenama Zakona o hrvatskom državljanstvu koje je uputila u saborsku proceduru.

- Prema predloženim izmjenama, više se ne mora poznavati hrvatski jezik, pismo, kultura i društveno uređenje što smatramo izdajom nacionalnih interesa - ističu splitski SDP-ovci. 


Vaša reakcija na temu