Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Selfiejem do dara: 20. sajam SASO časti posjetitelje!
SASO 2016. Piše: Dalmatinski portal

Selfiejem do dara: 20. sajam SASO časti posjetitelje!

Izlagači iz Slovenije, Mađarske, Njemačke, Austrije, Srbije i Hrvatske predstavit će 620 brendova

Jubilarni, 20. međunarodni sajam SASO, održat će se od 26. do 29. listopada u splitskoj Spaladium Areni. SASO je u organizaciji tvrtke Sajam Split prije 20 godina započeo kao sajam alata i opreme, graditeljstva i drvne industrije, a tijekom godina je rastao obogativši svoje sadržaje nizom specijaliziranih sajmova, stručnih događanja te bogatim nagradama za posjetitelje. Izlagači iz šest zemalja: Slovenije, Mađarske, Njemačke, Austrije, Srbije i Hrvatske predstavit će čak 620 brendova. 

- S ponosom najavljujemo našu 20. godišnjicu sajma kroz koju smo prošli i pratili graditeljstvo od ekspanzije koja se događala pa evo i do velike gospodarske krize. Zajednička nit svih ovih 20 godina je mogućnost svim našim izlagačima i partnerima da nađu partnere u Splitu i naprave iskorak na tržištu - kazala je direktorica tvrtke Sajam Split Sanja Vuković Veić, te dodala kako kao i svake godine organiziraju bogat konferencijski program.

- Za naše građane mislim da bi bilo zanimljivo doći na sajam iz razloga što mogu doznati kako doći do bespovratnih sredstava pri energetskoj obnovi stambenih zgrada jer će stručnjaci iz Ministarstva graditeljstva prezentirati novi natječaj - otkrila je Vuković Veić. 

SASO obuhvaća niz međunarodnih specijaliziranih sajmova: Sajam graditeljstva, Sajam drvne industrije, Sajam metalne industrije, Sajam alata, strojeva i opreme, Sajam obrtništva, male privrede i poduzetništva i SEKO-Sajam ekologije. Za ovo rođendansko izdanje sajma, za posjetitelje su pripremljene i nagrade.

- Naši izlagači su se pobrinuli za brojne i vrijedne nagrade kao što su grafički tablet, UPS za kućanstva i urede, set za liječenje, bušilice, kao i idejno rješenje kako preurediti stan. Dovoljno je da SASO selfijem doći po nagradu - kazala je direktorica sajma. 

Anđelko Katavić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i EU integracije Splitsko-dalmatinske žuapnije, govorio je o starim i novim programima za poduzetnike.

- U zadnje tri godine smo financirali 283 projekta, u svakom većeg gradu imamo registriran jedan poduzetnički centar ili inkubator. Osim toga, s gospodarstvenicima i fakultetima smo osmislili projekt kojim pomažemo inovatorima koji svoj proizvod žele plasirati na tržite, odnosno sufinanciramo taj poduzetnički pothvat - rekao je Katavić.

Ela Žižić, pročelnica Službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove Grada Splita, smatra da jedinice lokalne samouprave trebaju poduprijeti značajna okupljanja kao što je sajam SASO koji je, kako je rekla, postao simbol okupljanja poslovne industrije. 

- Grad Split će i ove godine biti sudionik na konferencijama, smatramo da sajamska industrija značajno doprinosi različitim aspektima Splita, utječe na turizam, punjenje turističkih kapaciteta izvan turističke sezone u Splitu i okolici - kazala je Žižić. 

HGK Županijska komora Split prati i podupire sajam SASO od njegovih početaka, a ove godine sudjeluje u stručnim i popratnim sadržajima. Pozivaju zainteresirane da sudjeluju na događajima na kojima će se raspravljati o najaktualnijim pitanjima u građevinstvu, arhitekturi, energetici i komunalnom gospodarstvu.

- Jedan od temeljnih i najvažnijih usluga Hrvatske gospodarske komore je podržavanje sajamskih aktivnosti. Na ovogodišnjem SASO-u Komora je suorganizator i sudionik na 9. Danima građevinara na kojem ćemo održati Okrugli stol na temu 'Nedostatak radne snage - prilike i mogućnosti rješavanja hrvatskog paradoksa'. Također, na 13. Danima arhitekata sudjelujemo u okruglom stolu na temu 'Novi turizam i prostori grada Splita - zamke i mogućnosti', 11. Energetskom summitu, te sjednici Grupacije održavanja čistoće - kazao je voditelj odsjeka za promet i veze, te graditeljstvo i komunalno gospodarstvo ŽK Split Rade Maršić

SASO se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita. Dodajmo da za ulaznicu treba izdvojiti 20 kuna.


Vaša reakcija na temu