Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Škorić: Najglasnija u kritici je politička grupacija koja je odbila poziv gradonačelnika na sudjelovanje u razgovorima u ministarstvu o sanaciji Karepovca!

Škorić: Najglasnija u kritici je politička grupacija koja je odbila poziv gradonačelnika na sudjelovanje u razgovorima u ministarstvu o sanaciji Karepovca!

Prozivanje Andre Krstulovića Opare zbog požara je potpuno deplasirano i promašeno

Petar Škorić, predsjednik HDZ-a Split, komentirao je sinoćnji prosvjed na Zapadnoj obali.

- Građanski aktivizam je najbolji pokazatelj pluralnosti razmišljanja i ideja i kao takav je definitivno uvijek pozitivna pojava. Bitno je napomenuti da su glavni zahtjevi s jučerašnjeg prosvjeda u potpunosti kompatibilni s našim predizbornim programom i našim planom razvoja Splita: novi razvojni GUP, hitno poduzimanje koraka prema sanaciji odlagališta otpada na Karepovcu i ulaganje u zanemarenu infrastrukturu na istoku grada. Na nama je da pojačamo razinu utjecaja šire javnosti na donošenje takvih strateških odluka i to je također dio našeg plana -  rekao je Škorić.

Potpredsjednik Gradskog vijeća još je dodao:

- Pozivamo sve političke aktere koji su sudjelovali na jučerašnjem prosvjedu, a posebno one zastupljene u Gradskom vijeću, da odlože kante, zasuku rukave i daju svoj doprinos. Karepovac se neće sanirati sitnim performansima ni svakodnevnim političkim kalkuliranjem. Potrebno je posebno istaknuti da je oporbena politička grupacija koja je najglasnija u kritici upravo ona koja je izričito odbila poziv gradonačelnika na sudjelovanje u razgovorima u resornom ministarstvu oko sanacije odlagališta na Karepovcu i odbacila najbolju priliku da svoje ideje i prijedloge i formalno iznese. Stoga, pružite potporu gradonačelniku koji je svojim ponašanjem i dosadašnjim aktivnostima pokazao želju za promjenom, te se na dnevnoj bazi nalazi među svojim građanima i traži od komunalnih tvrtki i nadležnih službi rješavanje uočenih problema. Pozvao je sve političke opcije zastupljene u Gradskom vijeću na prestanak politiziranja i na konstruktivnu suradnju i sudjelovanje i potporu oko pitanja sanacije Karepovca i svim drugim važnim pitanjima za budućnost Splita. Upravo zbog toga, a i zbog toga što je i sam aktivno na terenu dao svoj doprinos, prozivanje gradonačelnika zbog požara koji je zahvatio naš grad je potpuno deplasirano i promašeno.

Vaša reakcija na temu