Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joanna Pocztowa Slavonci u Split došli s kućom: 'Idealna je za jadransko podneblje, a cijena je 35 tisuća eura'
SASO 2016. Piše: Dalmatinski portal

Slavonci u Split došli s kućom: 'Idealna je za jadransko podneblje, a cijena je 35 tisuća eura'

Putem mreže poslovnih partnera naši proizvodi prisutni su diljem Hrvatske i na inozemnim tržištima - kaže Vlado Šakić, direktor tvrtke Tersa

Tvrtka Tersa ove godine prvi put sudjeluje na sajmu SASO. Slavonci su došli predstaviti svoje drvene proizvode ležaljke, namještaj, stolove i klupe, drvene elementne i ploče, a sve to izložili su u montažnoj kućici koja je plijenila poglede posjetitelja sajma koji su se mahom zaustavljali i raspitivali o njoj. 

- Sajmovanje je dobro mjesto za izložiti svoj rad te razmjenu iskustva s drugim izlagačima. Na sajmu smo izložili montažnu kuću koja je idealna za jadransko podneblje, cijena joj je 35 tisuća eura plus PDV. U cijenu je uključena montaža te sva oprema koja je potrebna. Kuća je napravljena od specijalnih panela koje smo ovih dana dali i patentirati. Takvih panela nema na našem tržištu, a posebni su što osiguravaju kompletnu zračnu, zvučnu i toplinsku izolaciju - kazao nam je Vlado Šakić, direktor tvrtke Tersa koja je s radom započela 1994. godine s osnovnom djelatnošću preradom drveta. 

Potom je Vlado Šakić uzeo u najam pilanu na pored Josipovca i od zaostale proizvodne jedinice stvarao respektabilnog prerađivača drveta. Dok ostale pilane u bližem okruženje stagniraju ili čak propadaju, Vlado i njegov brat Marijan Šakić, koji mu se pridružio u poduzetničkom pothvatu 1995. godine, razvijaju i povećavaju obujam proizvodnje kroz modernizaciju proizvodnih kapaciteta i povećanje organskog sastava kapitala, ali i kroz proširenje kapaciteta putem kupnje još jedne obližnje pilane.

U posljednjih nekoliko godina Tersa d.o.o. Osijek je realizirala više izvoznih poslova, postala prepoznatljiva na inozemnom tržištu zbog iznimne kvalitete vlastitih proizvoda i poslovnosti tvrtke.

- Putem mreže poslovnih partnera naši proizvodi prisutni su diljem Hrvatske i na inozemnim tržištima i to Sloveniji, Italiji, Njemačkoj i Francuskoj. Trenutačno zapošljavamo 60-ak djelatnika i u konstatnom smo rastu - zaključio je.

Vaša reakcija na temu