Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Službeno: Dragan Brtan je novi savjetnik Andre Krstulovića Opare

Službeno: Dragan Brtan je novi savjetnik Andre Krstulovića Opare

Poslovno iskustvo i napredovanje je stjecao kroz firme Konstruktor i Spegra, a zadnje vrijeme bavi se konzultantskim poslovima i provedbom EU projekata

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara popunjava svoj tim savjetnika. Treći službeni, koji je potpisao ugovor nakon što su to učinili Marin Babarović i Ivica Grubišić Gire je diplomirani ekonomist 38-godišnji Dragan Brtan.

Imenovan je u srijedu, kako nam je rekao, puna titula je 'savjetnik za dobro upravljanje, upravljanje ubrzanjem poslovnih procesa i upravljanje socijalnim politikama'.

- Iz samog naziva funkcije mogu se i iščitati glavna područja odgovornosti i djelovanja, a ukratko odnose se na efikasno upravljanje poslovnim procesima s ciljem unaprjeđenja poslovnog sustava i smanjivanja troškova te predlaganje mjera za povećanje učinkovitosti provedbe socijalnih politika. Djelokrug rada obuhvaća i koordinaciju gradskih tvrtki - opisao nam je svoj posao. 

Upitali smo ga je li već nešto primijetio da bi mijenjao.

- Prekratko vrijeme sam na funkciji za bilo kakve ocjene - odgovorio nam je Brtan.

Poslovno iskustvo i napredovanje je stjecao kroz firme Konstruktor i Spegra, a zadnje vrijeme bavi se konzultantskim poslovima i provedbom EU projekata.

Iz njegovog životopisa izdvojimo da je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu, smjer Poslovna ekonomija, usmjerenje Financije. Karijeru je započeo 2004. godine u Konstruktor - inženjering radeći na različitim pozicijama u Hrvatskoj, ekonomist projekata, asistent rukovoditelja Službe računovodstva i kontrolinga zadužen za izradu konsolidacijskih izvještaja Konstruktora i praćenje poslovanja povezanih poduzeća i podružnica te član tima za likvidnost odgovoran za izradu plana restrukturiranja i upravljanje likvidnošću društva. 

Zadnje godine rada u Konstruktoru, u periodu od 2010. do 2013. godine je proveo na radu u inozemstvu na funkciji predsjednika Uprave Konstruktor - Makedonije i direktora podružnica Makedonija i Kosovo, gdje je bio zadužen za realizaciju većeg broja projekata u vrijednosti preko 80 milijuna eura. 

Nakon odlaska iz Konstruktora imenovan je rukovoditeljem ekonomsko-financijskih poslova u društvu Spegra inženjering Split, a posljednjih godinu i pol dana bavio se konzultantskim poslovima i provedbom EU projekata.

Uspješno je, naveo je, položio tečajeve za izvođenje projekata u inozemstvu te financijsko restrukturiranje profitnog i neprofitnog sektora u Hrvatskoj. Nadalje, posjeduje i iskustvo u znanstvenom istraživanju gdje je zajedno s Institutom za javne financije Zagreb izradio ekonomski model osnivanja paritetnog fonda u sektoru graditeljstva - SOGRADI, za naručitelja Hrvatsku udrugu poslodavaca. Bavio se i konzultantskim poslovima na provedbi investicijskih i ostalih projekata, poslovnim savjetovanjem prilikom preuzimanja i akvizicije tvrtki te izradi investicijskih studija kod apliciranja i provedbe EU projekata. Između ostaloga, obnašao je i funkciju člana Vijeća strukovnog udruženja graditeljstva pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Savjetnici, dodajmo na kraju, najavio je Krstulović Opara, neće biti zaposleni na neodređeno, otišli bi po završetku njegovog gradonačelničkog mandata.

Vaša reakcija na temu