Smanjuju se plaće u Banovini!

Smanjuju se plaće u Banovini!

Sistematizacijom se i 106 upravljačkih mjesta svelo na 47, pa su i na taj način ušteđena sredstva

Na sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u utorak, jedna od zanimljivijih točaka je 'koeficijent za obračun plaća' zaposlenicima gradske uprave, ili jednostavnije - završetak sistematizacije. Ukratko, vladajući su završili posao započet preustrojem gradske uprave i uvjerenja su da je izvršena racionalizacija te povećanje učinkovitosti  i efikasnosti što im je bio glavni cilj.

Odmah recimo da će ubuduće pročelnici imati oko 5 posto manju plaću, što je otprilike negdje oko tisuću kuna nižu, također, voditeljima odsjeka će biti niža plaća. Nekima značajnije, nekima i ne.

Kako se i 106 upravljačkih mjesta svelo na 47 po novoj sistematizaciji, što znači i niže koeficijente, ukupna masa izdvajana za plaće je automatski smanjena.   

- Napravljen je rez po pitanju ustrojstva, sistematizacija se radila prema poslovnim procesima i aktivnostima, prema stvarnim potrebama Grada, a nije se prilagođavala zaposlenicima - opisan nam je opsežan posao oko kojega su se usuglasili koalicijski partneri.

Kako smo čuli, Željko Kerum se protivio smanjivanju plaća, ali za očekivati je da će se za mjesta s boljim koeficijentima popuniti kadrom oko kojega se HDZ i HGS dogovore.

Sistematizacijom su pojednostavnjena i radna mjesta kojih je do sada bilo oko 300 pojedinačnih. Primjerice, savjetnik za naplatu vodoprivredne naknade je bilo jedno radno mjesto, savjetnik za naplatu komunalne naknade drugo. Novim ustrojem je sav u osnovi isti posao podvučen pod  jedno radno mjesto opisa 'savjetnik za naplatu prihoda Grada'. Osim dva pomoćnika koje će imati Ured Grada, niti jedna druga služba više neće imati zamjenike, smanjio se i broj administrativnih tajnica, povećao se broj operativnog kadra.

Kako će se sistematizacija reflektirati na elan zaposlenika, ostaje za vidjeti.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare