Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SMRT NA ULTRI: Amerikanac umro u splitskoj bolnici

SMRT NA ULTRI: Amerikanac umro u splitskoj bolnici

Točan uzrok pokazat će obdukcija

Nažalost, ni ovogodišnja Ultra nije prošla bez tragedije. U splitskom KBC je  preminuo  26-godišnji Amerikanac iz Colorada koji je liječničku pomoć zatražio na stadionu.

- Pokušali smo ga reanimirati, ali, nažalost, bezuspješno - kazao nam je ravnatelj splitskog KBC-a Ivo Jurić

U bolnici je tijekom trajanja Ultre intervenciju zatražilo 90 'partijanera', što je bitno manje nego prethodnih godina. Na liječenju su, dodao je dr. Jurić, zadržana dvojica, među njima i nesretni Amerikanac koji je preminuo.

Tragičan slučaj se dogodio u nedjelju. Točan uzrok smrti pokazat će obdukcija koju je zatražio DORH, što je inače praksa u ovakvim slučajevima. Neslužbeno se doznaje da su izuzeti uzorci pokazali da je bio pozitivan na amfetamin. Amerikanac je na stadionu doživio epileptički napad, prevezen je KBC, a zbog problema sa srcem primljen je u Koronarnu jedinicu gdje su mu liječnici pokušali spasiti život. Nažalost, nisu uspjeli.

Prošle je godine za vrijeme trajanja festivala život izgubio mladi Splićanin koji je u bijegu pred policijom progutao vrećicu s nekoliko grama marihuane. 

Vaša reakcija na temu