Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Socijalno vijeće donijelo zaključak: Splitskim umirovljenicima treba vratiti 100 kuna dodatka!

Socijalno vijeće donijelo zaključak: Splitskim umirovljenicima treba vratiti 100 kuna dodatka!

Zaključak smo donijeli jednoglasno, smatram da je sazrelo vrijeme da se revidira odluka i da se vrati novac osjetljivoj skupini naših sugrađana - rekla je Mirna Kovačić

Najmanje 5500 tisuća splitskih umirovljenika koji su ostali bez dodatka 100 kuna na penzije izmjenom Odluke o socijalnoj skrbi koju je donijela aktualna vlast, mogli bi opet početi dobivati iznos koji im je značio. Naime, Socijalno vijeće, radno tijelo Gradskog vijeća donijelo je zaključak kojim savjetuje gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari da se izmjenom te odluke vrati 100 kuna dodatka. Ovaj iznos odnosi se na umirovljenike s mirovinom od 1501 kuna do 2000 kuna.

- Zaključak smo donijeli jednoglasno, smatram da je sazrelo vrijeme da se revidira odluka i da se vrati novac osjetljivoj skupini naših sugrađana. Kada se mijenjala odluka, odnosno ukidao dodatak, mi kao radno tijelo, nažalost, nismo bili formirani i nismo mogli dati svoje mišljenje - kazala nam je predsjednica Socijalnog vijeća, HNS-ova Mirna Kovačić. 

U radnom tijelu Gradskog vijeća, pojasnimo, sjede predstavnici vladajućih i oporbe, kao i pridruženi vanjski članovi. 

O ovoj odluci će na koncu glasati Gradsko vijeće, a prije će do gradonačelnika Andre Krstulovića Opare. Ako, primjerice, gradonačelnik ignorira preporuku, moguće je svakako da o njoj odlučuju vijećnici, putem amandmana. 

Vaša reakcija na temu