Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SOLIN Ulica don Frane Bulića bit će zatvorena 20 dana

SOLIN Ulica don Frane Bulića bit će zatvorena 20 dana

Zbog radova u sklopu aglomeracija

U tijeku su radovi na izgradnji vodovodne mreže u sklopu projekta 'Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin' - Rekonstrukcija i dogradnja sustava odvodnje i vodoopskrbe grada Solina i općina Podstrana, Klis i Dugopolje zbog čega će u dijelu Ulice don Frane Bulića biti onemogućen tranzitni promet autima, autobusima i teretnim vozilima. Isključivo će biti dozvoljen promet vozilima gradilišta te iznimno stanarima, hitnim službama i javnom prijevozu. Pješački promet kroz zonu izvođenja radova će u svakom trenutku biti omogućen.

'Molimo građane, koji žive istočno i zapadno od zone izvođenja radova, da Ulicom don Frane Bulića idu od zone odvijanja radova, odnosno prema istoku i zapadu. Prva faza izvođenja radova, s kojom se započinje 25. travnja, trajat će 20 dana. Molimo za vaše razumijevanje u tijeku izvođenja radova', poručuju iz Vodoprivrede i Vodovoda i kanalizacije Split.

'Projekt poboljšanja vodno - komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin' investicija je ukupne vrijednosti 237.807.499,19 eura, a od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 188.387.880,03 eura, 129.446.550,25 eura, odnosno 68,71% financirat će se bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Preostalih 49.419.619,16 eura ili 31,29% sufinancirat će se nacionalnim sredstvima.

Provedbom ovog projekta, ispunit će se EU standardi u vodno-komunalnim djelatnostima, odnosno ispunit će se zahtjevi Direktive o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda 91/271/EE u aglomeraciji Split - Solin i 2. Direktive o kvaliteti vode namijenjene za ljudsku potrošnju 98/83/EZ kroz osiguranje povećanja pokrivenosti vodoopskrbnom mrežom.

Vaša reakcija na temu