Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Solinjanin Šime od gradonačelnika je dobio televizor, a u ponedjeljak će mu se i trava pokositi

Solinjanin Šime od gradonačelnika je dobio televizor, a u ponedjeljak će mu se i trava pokositi

'Napravit ću sve kako bismo Šimi i svim drugim sugrađanima u potrebi stvorili barem minimalne uvjete za život dostojne čovjeka'

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević objavio je na Facebooku kako se Solin iz gradića iz dana u dan pretvara u veliki grad. Svakim danom broj njegovih stanovnika raste i to mu, ističe, predstavlja zadovoljstvo.

'Šetajući gradom nekad smo svih poznavali ili bar prepoznavali, danas je to ipak malo teže, puno je novih lica, posebno mladih, što me kao gradonačelnika čini iznimno sretnim.

Svaki moj izlazak na ulice grada predstavlja i slučajan susret s nekim od sugrađana. Nastojim se većini javiti, barem klimnuti glavom. Često tako s nekim zastanem, malo popričamo, a u ne malo slučajeva mi se požale na neki problem', kaže Ninčević. 


Prije par dana susreo je i mnogima poznatog Šimu te su se u priči dotaknuli njegovih uvjeta za život, koji su, ističe Ninčević, jako teški, gotovo nehumani.

'Svi smo mi fokusirani na sebe i svoje potrebe i često nam promakne da postoje ljudi čije su osnovne potrebe uskraćene. 

Iako u svojoj skromnosti Šime nije tražio ništa, kroz priču sam osjetio da bi mu imati televiziju, koju trenutno nema, bila velika želja i zato sam danas ovdje... pružiti mu barem malo veselja i kroz novi televizor omogućiti pogled u svijet', kaže Ninčević.


Ujedno je zahvalio Vjeki i Ivanu Pletikosiću što su mu ustupili ovu barakicu da barem ne spava vani.

'U ponedjeljak ću odmah ujutro poslat djelatnike komunalne tvrtke da pokose travu i počiste prostor.


No, ne možemo i ne smijemo stati samo na ovome, napravit ću kao gradonačelnik sve kako bismo Šimi i svim drugim sugrađanima u potrebi stvorili barem minimalne uvjete za život dostojne čovjeka', poručuje solinski gradonačelnik.

Vaša reakcija na temu