Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Šošić: U idućoj godini očekujem 100 milijuna eura županijskih investicija

Šošić: U idućoj godini očekujem 100 milijuna eura županijskih investicija

Usvojen je rebalans proračuna za 2018. godinu

Vijećnici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije usvojili su rebalans proračuna za 2018. godinu u iznosu od milijardu i 35 milijuna kuna. Dožupan Ante Šošić rekao je da ih posebno veseli povećanje od poreza na dohodak jer to pokazuje da je došlo do rasta zaposlenosti.

- Određena sredstva smo dodali na komunali, razjasnili smo da europska sredstva nisu 15 nego 43 milijuna kuna. Velika su očekivanja za iduću godinu kada očekujem više od 100 milijuna eura javnih, županijskih investicija na području naše županije od lučke i cestovne infrastrukture do svih naših razvojnih projekata i programa. Nadam se da ćemo u idućoj godini još povećati apsorpciju iz europskih fondova i neke stvari koje se tiču zaštite okoliša. Ovo je dobar trend, imamo 22.000 više zaposlenih nego na kraju rujna 2018. godine nego na kraju 2014. godine - rekao je Šošić.

Danas se iz ministarstva očekuje i povratna informacija vezano uz gradnju tunela Kozjak, a Šošić kaže da će se držati planiranih rokova i da je ciljani početak gradnje 2020. godina.

- To je tema koja do petog-šestog mjeseca 2020. godine mora biti završena s izdanom građevinskom dozvolom. U svakom slučaju, građenje počinje u mandatu župana Blaženka Bobana kao što smo i govorili. Podizanje šatora ipak neće biti potrebno jer imamo sastanke svakog mjeseca. Nitko ne treba nositi medalju časti niti zvoniti jako kao što se zvonilo zadnjih dana u Saboru i ne glasati za milijardu kuna županijskih projekata. Za to zastupnici Mosta nisu glasali, a istovremenu su problematizirali 22 milijuna kuna amandmana koji su uvršteni u plan i realizaciju Hrvatskih cesta. To je smiješno - smatra Šošić.

Prokomentirao je i povećanje davanja za zaposlenike. 

- Radi se o tome da Upravni odjeli u Splitsko-dalmatinskoj županiji nisu za plaće niti jednu kunu izdvojili više, ali smo izdvojili dio za nagrade liječnicima u Domu zdravlja baš zato što nam bježe vani i imamo problema s tim kako ih zadržati jer su potplaćeni i idu u realni sektor što je i normalno - zaključio je Šošić.

Vaša reakcija na temu