Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Split: Pogledajte film o domoljubnoj misiji Antona Kikaša

Split: Pogledajte film o domoljubnoj misiji Antona Kikaša

Iz Južnoafričke Republike 1991. godine dopremio je avionom Boing 707 oružje u Zagreb

Igrano-dokumentarni film 'Nisam se bojao umrijeti - domoljubna misija Antona Kikaša 1991.' redatelja Jakova Sedlara i scenariste Hrvoja Hitreca bit će prikazan u četvrtak, 27. listopada, s početkom u 19 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu (Zrinsko-frankopanska 19)

Kada se u ljeto 1991. godine nad Hrvatskom nadvila avet rata, Kikaš je odlučio pomoći domovini i svome narodu, koji se nije imao čime braniti od agresora. Uz novčanu pomoć hrvatske zajednice Toronta, stavljajući život na kocku, iz Južnoafričke Republike dopremio je avionom Boing 707 oružje na aerodrom u Zagreb, koje je bivša jugo-armija prisilno zaplijenila, jer u to vrijeme, 31. kolovoza, još nije bio uveden embargo na uvoz oružja. Njega su pod torturom odveli u vojni zatvor u Beograd, gdje je tri mjeseca odležao u samici, da bi nakon toga bio razmijenjen za uhićenoga generala jugo-armije Aksentijevića

Projekcija 'Nisam se bojao umrijeti - domoljubna misija Antona Kikaša 1991.' će se održati u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt i Organizacijskog odbora prikazivanja filma.

Vaša reakcija na temu