Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLIT DOBIVA HOSPICIJ: Kreće nadogradnja i opremanje centra Matošić!

SPLIT DOBIVA HOSPICIJ: Kreće nadogradnja i opremanje centra Matošić!

Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija izdvojit će sredstva za realizaciju projekta

Grad Split je objavio projektni zadatak za nadogradnju i opremanje centra Matošić u kojemu će biti otvoren dugo očekivani hospicij. Projekt koji je započet još u mandatu prošle vlasti trebao bi u 2019. godini biti priveden kraju čime će se Split i Splitsko-dalmatinska županija upisati na kartu razvijenih europskih gradova koji se uz posebno educirano osoblje brinu o neizlječivim bolesnicima u njihovim posljednjim trenutcima života. Upravo su ti trenuci ponekad iznimno teški i bolni u kojima obitelj najčešće nije educirana pružiti adekvatnu pomoć pa oni postanu mučni i za umirućeg bolesnika i za sve one koji se brinu o njemu. 


Što se tiče Hrvatske, jedan takav objekt nalazi se u Rijeci, a splitski hospicij trebao bi biti na raspolaganju svim žiteljima Splitsko-dalmatinske županije.

Kako doznajemo, ovo je projekt oko kojega su se ujedinili Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija pa će obije ove institucije u proračunima za sljedeću godinu predvidjeti potrebna sredstva. 

Vaša reakcija na temu