Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Split dobiva Tehnološki park, prvi stanari se očekuju za dvije godine!

Split dobiva Tehnološki park, prvi stanari se očekuju za dvije godine!

Iz EU fondova je za ovu namjenu dobiveno 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Split bi uskoro trebao dobiti Tehnološki park koji će se nalaziti u bivšem OH domu u Spinutu. Za projekt 'Razvoj inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu' iz EU fondova dobiveno je 20 milijuna kuna, a to je ujedno i najveći pojedinačni iznos do sada odobren za neki javni projekt u Splitu. 

Rekonstrukcija prostorija bivšeg OH doma počinje ove godine, a prvi se stanari očekuju za dvije godine. 

Inkubator za visoke tehnologije trebao bi se prostirati površini većoj od 2500 metara četvornih. Imat će 26 novih modularnih ureda, coworking prostor s 45 radnih mjesta, tri ureda za poduzetničke potporne institucije, ured za akcelerator program, hardware laboratorij s mnoštvom opreme, devet prostorija za sastanke, četiri kuhinje, pet društvenih prostorija, prostor za rekreaciju i tri konferencijske dvorane sa 105, 50 i 25 sjedećih mjesta. Osim toga, otvorit će se i 140 novih radnih mjesta za mlade start-upove, iz visokih IT i drugih tehnologija.

Priprema dokumentacije za ovaj projekt počela je prije više od godinu dana, a prijavljen je na samom kraju 2016. godine. Od maksimalnih sto bodova, ovaj je projekt dobio 91.

Vaša reakcija na temu