Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Split osigurao više od dva milijuna kuna za učenike i studente

Split osigurao više od dva milijuna kuna za učenike i studente

Poziv je objavljen na stranicama Grada i bit će otvoren do 30. travnja

Pravo na mjesečnu potporu Grada Splita za školovanje ostvario je 51 srednjoškolac i 55 studenata slabijeg imovinskog stanja u ovoj školskoj i akademskoj godini. Kada se pribroje oni koji su to pravo ostvarili prethodnih godina, Grad trenutno novčano podupire 291 svog učenika i studenta po socijalnoj osnovi. 

- U proračunu je za ovu godinu osigurano dva milijuna i 100 tisuća kuna, a isto toliko predviđeno je i u prijedlogu proračuna za iduću, 2019. godinu. Mjesečni iznosi za srednjoškolce su 600 kuna ako se školuju u Splitu i 800 kuna ako se školuju izvan Splita. Studentima koji studiraju na splitskom Sveučilištu pripada 800 kuna mjesečno, a 1000 kuna namijenjeno je onima koji studiraju izvan Splita - poručili su iz Banovine.

Poziv je i dalje objavljen na stranicama Grada Splita sve do 30. travnja 2019. godine, a prijava će se realizirati nakon mjeseca od podnošenja.

Vaša reakcija na temu