Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INCIDENT U STARČEVIĆEVOJ: Policija traga za sinom poznatog splitskog odvjetnika

INCIDENT U STARČEVIĆEVOJ: Policija traga za sinom poznatog splitskog odvjetnika

Napao je muškarca i pobjegao. Očevici tvrde da su na dojavu poslani policajci u civilu i da je s njima bio upravo odvjetnik, no u Policijskoj upravi to demantiraju

Splitska policija od subote navečer traga za mladićem, sinom poznatog odvjetnika, koji je u incidentu u Starčevićevoj ulici fizički napao i ozlijedio muškarca jer mu je prigovorio zbog bacanja smeća na ulicu. Premda znaju njegov identitet i mjesto stanovanja, do nedjelje u podne mladić još uvijek nije bio priveden.

Negdje iza 20 sati odvjetnikov sin izašao je iz zgrade u kojoj živi s vrećom smeća u rukama i s udaljenosti od dvadesetak metara bacio je prema kontejneru. Kako je promašio i kompletan otpad se rasuo po ulici, ozlijeđeni mladić prigovorio mu je zbog nekulture i upozorio da se ne bi trebao tako ponašati. Ovaj mu je potom prišao i snažno ga udario šakom u glavu, pri čemu je u ruci imao i tvrdi predmet, navodno ključeve. Potom se izgubio.


Mladić je potražio pomoć u bolnici, gdje su mu konstatirane ozljede lica, dok su njegovi prijatelji pozvali policiju. Više njih, kao i drugih očevidaca, za Dalmatinski portal potvrdilo je da se na mjestu događaja nisu pojavili uniformirani policajci, nego oni u civilu i s neoznačenim policijskim vozilom, te da je s njima u društvu bio i navedeni odvjetnik, otac napadača. 

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj potvrdili su incident i naveli da kriminalistička obrada još uvijek traje.

- Muškarac je uočio mladića kako razbacuje smeće po ulici i upozorio ga da se ne smije tako ponašati, nakon čega ga je ovaj udario šakom u glavu. Po dojavi su na teren izašli policijski službenici i trenutno obrađuju slučaj, ispitat ćemo napadača. Vrsta prijave ovisit će o težini ozljeda - kazali su nam.

Usprkos nizu svjedoka, u policiji niječu da su na intervenciju izašli njihovi djelatnici u civilu, već izričito tvrde da se radilo o 'policajcima u odorama'. Nemaju ni saznanja da je s njima u društvu bio spomenuti odvjetnik - kažu, bilo je tu više osoba, ništa slično nije zabilježeno…

Vaša reakcija na temu