Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLITSKA BICIKLIJADA: Od Banovine do Grgura Ninskog i zabave u Đardinu

SPLITSKA BICIKLIJADA: Od Banovine do Grgura Ninskog i zabave u Đardinu

Udruga Sunce ovu manifestaciju organizira sedmi put

Udruga Sunce sutra po sedmi put organizira 'Splitsku biciklijadu' povodom obilježavanja Europskog dana bez automobila 22. rujna 2018. Ove godine biciklijada se organizira u suradnji Centrom za regionalne aktivnosti programa prioritetnih akcija (PAP-RAC) kao dio programa obilježavanja Dana obale.

- Osnovna namjera akcije je skrenuti pažnju građana na problem prijevoza automobilima i povećati osjetljivost javnosti na gorući problem onečišćenja zraka u velikim gradovima te ponuditi alternativni gradski prijevoz. Ovakvi i slični događaji održavat će se diljem Hrvatske, a pozivamo sve zainteresirane građane i građanke da nam se pridruže ovu nedjelju i tako obilježe ovaj važni eko datum - poručuju iz udruge Sunce.

Biciklijada starta ispred Banovine, proći će Šetalištem Ivana Meštrovića, Šetalištem Marina Tartaglie, Matoševom, Kaštelanskom, Zrinsko-Frankopanskom, Kavanjinovom, Ulicom Ante Starčevića, Gundulićevom, Domovinskog rata, Livanjskom, Sinjskom i Zagrebačkom do Đardina. Cilj je kod spomenika Grguru Ninskom.

- Biciklijada kreće u 16 sati, a po dolasku na cilj koji se očekuje oko 17 sati slijedi prigodni program koji uključuje tombolu, biciklističku alku, besplatni servis za bicikle za sudionike biciklijade, pub kviz u Galeriji umjetnina i prigodni koncert u Đardinu.. Uz to, pripremili smo više od 30 pojedinačnih nagrada u suradnji s našim pokroviteljima i partnerima te poklon iznenađenja za sve sudionike te osvježenja našeg sponzora. Napominjemo kako će biciklijada, dakle vožnja po navedenim prometnicama trajati najviše 60 minuta, a predviđen broj sudionika je 300 - navode u udruzi Sunce.

Vaša reakcija na temu