Splitska policija dozvolila prosvjed na Pujankama, ali ne ispred zgrade Nine Kuluz

Splitska policija dozvolila prosvjed na Pujankama, ali ne ispred zgrade Nine Kuluz

Idući tjedan je zakazana predaja sina Nine Kuluz ocu Alessandru Avenatiju

Tisuću ljudi očekuje se na prosvjedu na Pujankama idućeg tjedna kada je zakazana predaja sina Nine Kuluz ocu Alessandru Avenatiju. Splitska policija skup podrške Nini Kuluz nije zabranila, ali nije ni dozvolila da se prosvjednici kao lani okupe pred zgradom. Ostavit će slobodan pristup kako bi se omogućio prolazak delegaciji koja treba provesti ovrhu po rješenju splitskog Općinskog suda. Prosvjednici su tako upućeni na obližnji parking. 

Prije godinu dana pred zgradom na Pujankama okupilo se više stotina građana. Pjesmom i transparentima dali su podršku Nini Kuluz, koja je prije sedam godina pobjegla sa sinom iz Italije. Bivšeg partnera i oca djeteta optužila je za obiteljsko nasilje pa je u veljači ove godine Avenati po dolasku u Split priveden u policijsku postaju i Prekršajni sud. Nadao se da će se sa sinom vratiti u Italiju, no to se nije dogodilo. 

Kuluz je više puta javno istupala i naglašavala kako je mišljenje stručnjaka da njen sin ne bi dobro podnio odlazak iz Splita i odvojenost od majke. Njezin odvjetnik Mišo Živaljić poduzeo je čitav niz pravnih radnji kako bi srušio rješenje o ovrsi, no zasad bez uspjeha. Kuluz je u Torinu osuđena nepravomoćno na zatvorsku kaznu zbog otmice sina, a sud joj je propisao i novčanu kaznu te obavezu da se redovno javlja policiji u Italiji. Posljednja ovrha bila je zakazano upravo na dan kada se trebala javiti talijanskoj policiji. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare