Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitska policija reagirala na objave vezane za napad na novinara

Splitska policija reagirala na objave vezane za napad na novinara

Oglušio se na zapovijedi policijskog službenika, a naknadno ćemo utvrditi je li bilo netaktičnosti u postupanju

Policijska uprava splitsko-dalmatinska reagirala je u 23.15 sati na medijske objave vezane za policijsko udaranje novinara Indexa Dragan Miljuša. Dobio je šakom u glavu, a mobitel mu je bačen u more.

- Obzirom na ozbiljnost situacije, te visoku razinu prijetnje osobe da će aktivirati eksplozivnu napravu, policijski službenici su na mjestu događaja poduzimali zakonom propisane mjere i radnje. S jedne strane policijski službenici su pregovarali s osobom koja je prijetila aktiviranjem eksplozivne naprave, a s druge strane osiguravali su i štitili građane i onemogućavali pristup zoni mjesta događaja osobama koje bi mogle biti ugrožene. Samim time, zona policijskog osiguranja mjesta događaja odnosila se i na novinare, kojima je dostupnost informacija o događaju bila osigurana putem službenice za odnose s javnošću koja je izišla na mjesto događaja - navode iz policije.

Iz PU splitsko-dalmatinske još su dodali:

- Snimkom objavljenom na portalu Index može se zaključiti da se njihov novinar oglušio na zapovijedi policijskog službenika koji je sprječavao pristup neovlaštenim osobama u zonu osiguranja, u ovoj, za sigurnost svih građana, vrlo rizičnoj situaciji. Je li bilo netaktičnosti u postupanju policijskih službenika u ovoj kriznoj situaciji naknadno ćemo utvrditi.

Vaša reakcija na temu