Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski HSP o situaciju u Tolstojevoj: Zapitajmo se je li ovo tek početak i što možemo očekivati u skoroj budućnosti

Splitski HSP o situaciju u Tolstojevoj: Zapitajmo se je li ovo tek početak i što možemo očekivati u skoroj budućnosti

Poštivati treba svakoga kao ljudsko biće, ali hrvatski narod i katolička vjera su ono što treba imati prioritet u našoj domovini - poručili su HSP-ovci

 Splitski HSP osvrnuo se priopćenjem na molitvu u Tolstojevoj ulici. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Kako 'Pametno' početi osvrt na ono što se jučer dogodilo u našem gradu. Da, bili smo živi svjedoci nekakvog klanjanja u samom centru Splita. Sedam osoba muslimanske vjeroispovijesti, sljedbenika islama iskoristilo je javni parking za svoje rituale, molitvu i klanjanje.

Svjedoci smo događanja diljem Europe ali i šire u kojima svakodnevno stradava veliki broj ljudi. Multikulturalnost kakvu sada imamo jest najbolji put za terorizam i ugrožavanje naše sigurnosti.

Što je sada s gospođom i gospodinom Puljak koji se protive kada katolici mole protiv pobačaja, a ne reagiraju kada se izvode ovakvi molitveni rituali. Ne smijemo zaboraviti da su isti ti 'Pametni' tražili da se vjeronauk kao predmet izbaci iz škola odnosno nastave. Stoga se i ne trebamo čuditi što nam se događaju ovakve stvari.

Ekonomski migranti s istoka koji su nahrupili u Europu predstavljaju veliku opasnost. Nažalost i u Hrvatskoj imamo one koji više žele živjeti s islamistima nego s katolicima jer su kako oni kažu katolici zatucani i nisu otvoreni za sve narode, rase i vjere.

Poštivati treba svakoga kao ljudsko biće, ali hrvatski narod i katolička vjera su ono što treba imati prioritet u našoj domovini. Hrvatski narod opstao je ponajprije zahvaljujući svojoj vjeri i katoličkom nauku koji nas je održao kroz stoljeća i upravo je to jedan od temelja našega društva.

Zapitajmo se je li ovo tek početak i što možemo očekivati u skoroj budućnosti. U islamskim zemljama ženama su zabranjene mnoge stvari (pravo glasa, vožnja automobila i sl.) kao što su neke i izričito propisane (pokrivanje tijela i lica itd.). Želimo li i mi takvo društvo u kojem će žene biti bez gotovo ikakvih prava?

Svi oni koji podržavaju dolazak islamista i ulazak u našu državu te zagovaraju multi-kulti društvo su ili dobro plaćeni za to ili pak žive u zabludi. Ni u kojem slučaju nije potrebno da naša djeca ispred svojih domova, na igralištu ili putu do škole budu taoci nekih čudnih molitvenih rituala.

S obzirom na to da stranka Pametno, kojoj je na sreću nedostajalo malo glasova za ulazak u Sabor RH, koristi gradske prostorije za svoje djelovanje te se zalažu za multikulturalnost, otvorene granice za sve i ukidanje vjeronauka u školama predlažemo da muslimanskoj zajednici ustupe prostor za molitvu kako ne bismo bili taoci njihovih rituala.

Vaša reakcija na temu