Splitski KBC dobio 50 milijuna kuna za dnevnu bolnicu i kirurgiju

Splitski KBC dobio 50 milijuna kuna za dnevnu bolnicu i kirurgiju

Ravnatelj KBC-a, dr. Jurić, zadovoljan je uspjehom, kaže da trenutno pripremaju natječaj za kupovinu različite aparature i opreme

Splitska je bolnica nedavno ipak dobila 50 milijuna kuna za projekt Uređenja sustava dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija. Nepovratna sredstva osigurana su u okviru Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.' iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. 

Ravnatelj splitskog KBC-a, dr. Ivo Jurić, zadovoljan je uspjehom, tim više što nisu bili među 12 hrvatskih bolnica koje su sredstva za svoje projekte dobile još u veljači. Ministar Kujundžić tada je rekao da će i Split dobiti novac, ali da 'treba samo dotjerati formu projekta'. U narednom periodu to je očito i učinjeno, a ugovor o dodjeli sredstava potpisan je krajem kolovoza. 

Dr. Jurić kaže kako će dobivenim novcem nabaviti potrebnu opremu i aparaturu te naglašava kako 6,5 milijuna eura ima veliki značaj kada je u pitanju poboljšanje kvalitete liječenja u našoj bolnici.

- Novac koji smo dobili moramo realizirati i u tijeku je priprema natječaja za nabavku opreme za KBC. Kupuje se sve potrebno za opremanje dnevne bolnice i dnevne kirurgije. Planiramo nabaviti dosta razne aparature, kao i svu drugu potrebnu opremu, poput kreveta i slično. S dobivenim sredstvima ćemo našim pacijentima omogućiti kvalitetnije liječenje s najsuvremenijom opremom. To je veliki pomak za nas, jer imamo kvalitetne ljude koji znaju raditi na tim uređajima i koji su se školovali u Hrvatskoj i inozemstvu i ovo je zaista jedan veliki dobitak za bolnicu - komentirao je dr. Jurić.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare