Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Splitski križni put 'Od Gospe do Gospe' kreće od crkve sv. Frane

Splitski križni put 'Od Gospe do Gospe' kreće od crkve sv. Frane

Nadbiskup Marin Barišić predvodit će procesiju i misno slavlje na Cvjetnicu u katedrali sv. Dujma

Splitski križni put 'Od Gospe do Gospe' koji se tradicionalno održava u petak prije Cvjetnice, počinje u 14.30 sati ispred crkve sv. Frane. Predvodit će ga generalni vikar mons. Miroslav Vidović, a završetak trosatnoga molitvenog hoda je kod crkvice Gospe od Sedam žalosti na Kašjunima.

Na Cvjetnicu koja uvodi u Veliki tjedan i pripremu za najveći kršćanski blagdan Uskrs, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodit će procesiju i misno slavlje u splitskoj katedrali sv. Dujma s početkom u 10 sati. Nakon mise započet će 40-satno klanjanje koje završava na Veliku srijedu, 28. ožujka, kada će splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u katedrali predvoditi euharistijsko slavlje u 11 sati.

Vaša reakcija na temu