Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski policajci završili na stegovnom zbog ilegalnog taksiranja u zračnoj luci

Splitski policajci završili na stegovnom zbog ilegalnog taksiranja u zračnoj luci

Protiv dvojice policajaca podnijeta je početkom lipnja predstavka. U međuvremenu je jedan prijavljen i za prijetnju, a na automobilima su im izbušene gume

Dvojica splitskih policajaca završili su na stegovnom postupku zbog ilegalnog taksiranja u zračnoj luci. Nisu suspendirani, i dalje rade. Jedan se navodno i jutros pojavio u zračnoj luci. 

Stegovni postupak je pokrenut temeljem predstavke prijevoznika koji su se požalili vodstvu Policijske uprave kako policajci nelegalno obavljaju prijevoz za koji nemaju dozvolu i na taj način uzimaju njima dio zarade. Nisu prijavljena samo dvojica. 

Predstavka je podnijeta početkom lipnja, u međuvremenu je jedan od policajaca i prijavljen za prijetnju jednom od prijevoznika, a istog dana su dvojici policajaca oštećena vozila, netko im je izbušio gume. 

Policija na aerodromu inače ima i svoju postaju, no oni svoje kolege nisu prijavili. U PU splitsko-dalmatinskoj kažu da nisu nadležni za sankcioniranje ilegalnog prijevoza, već da to spada u ingerenciju Carinske uprave i inspekcije cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

Kako doznajemo, nakon što je predstavka zaprimljena, naloženo je Carinskoj upravi da provjeri cijelu stvar, no oni nisu uhvatili policajce u prekršaju. No, kako se na njih požalilo više prijevoznika i kako su mnoštvom fotografija potvrđeni navodi da su učestalo boravili u zračnoj luci te pri tom imali kontakte s putnicima, odlučeno je da se povede stegovni postupak. Zbog narušavanja ugleda i nedoličnog ponašanja van službe predložena je novčana kazna. 

Policajci su kategorički negirali da se bave ilegalnim prijevozom u slobodno vrijeme. 

Postoji inače mogućnost da policajci van službe rade nekakav posao, ali on mora biti prijavljen i za njega trebaju dobiti dozvolu, odnosno, dopusnicu koja se izdaje na određeno razdoblje. Dozvolu za taksiranje nitko nije tražio. 

Vaša reakcija na temu