Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski SDP: Gradonačelnik Krstulović Opara griješi u kontinuitetu

Splitski SDP: Gradonačelnik Krstulović Opara griješi u kontinuitetu

'Neka prestane s devastacijom splitske kulture!'

Splitski SDP-ovci osvrnuli su se na izjavu gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare da je najpoznatije djelo Marka Marulića prvi hrvatski roman. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Neugodno sam se iznenadila kad sam čula da Andro Krstulović Opara kao gradonačelnik Marulovog grada i bivši savjetnik za kulturu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović ne zna da 'Judita' nije roman, već ep napisan, moji srednjoškolci znaju, složenim dvostruko rimovanim dvanaestercem. Od Andre Krstulovića Opare zaista nisam očekivala da će me podsjetiti na vic 'Mala Floramye - a što je maloj?' o bivšem gradonačelniku. Međutim, znatno veći problem od toga što je gradonačelnik Krstulović Opara 'falija' je to što griješi u kontinuitetu. Umjesto isprike riječima, tražim da se gradonačelnik Krstulović Opara ispriča djelima. Neka prestane s devastacijom splitske kulture! Prisjetimo se, članica i članovi Upravnog vijeća Centra Zlatna vrata koje je imenovao upravo Krstulović Opara uporno predlažu Gradskom vijeću daleko lošije, ali politički 'podobne' kandidate za dužnost ravnatelja. Može li bar tu 'povući ručnu'!? Zar je zaista nemoguće osigurati novu plesnu dvoranu za KUD Jedinstvo koji stotu godišnjicu osnutka dočekuje sa sudskom presudom o deložaciji!? Mrak je definitivno pao na oči svima nama koji pratimo i svjedočimo devastaciji Splita u svim segmentima, a posebno kulturnom. Na žalost, to smo dočekali od prvog čovjeka Splita koji dolazi baš iz područja kulture - stoji u priopćenju kojeg potpisuje Suzana Kačić-Bartulović, članica predsjdništva splitskog SDP-a.

Vaša reakcija na temu