Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski sud pustio na slobodu osumnjičene za premlaćivanje mladića ispred kluba na Poljudu, ne smiju u lokale iza 21 sat

Splitski sud pustio na slobodu osumnjičene za premlaćivanje mladića ispred kluba na Poljudu, ne smiju u lokale iza 21 sat

Među privedenima je bio i maloljetni sin donedavnog načelnika Policijske uprave

Izvanraspravno vijeće splitskog Županijskog suda ukinilo je pritvor četvorici maloljetnika i 18-godišnjaku osumnjičenima za premlaćivanje 23-godišnjaka ispred noćnog kluba na Poljudu. Među njima je i 17-godišnji sin donedavnog načelnika Policijske uprave Slobodana Marendića, koji je zbog ovog slučaja podnio ostavku.

Vijeće je prihvatilo žalbe obrane i umjesto pritvora odredilo mjere opreza osumnjičenima. Morat će se javljati policiji jednom tjedno, ne smiju kontaktirati i približavati se oštećenom, a zabranjeno im je i posjećivanje ugostiteljskih objekata i noćnih klubova iza 21 sat.

Do sukoba je došlo unutar kluba. Navodno je jedan iz društva oštećenog bio nastrljiv prema Marendićevoj kćeri pa je brat stupio u njezinu obranu. Ispred kluba na koncu je ostalo njih pet na jednog. Udarali su ga, on se branio, a teške je ozljede glave zadobio kada je nakon jednog udarca nogom pao na beton.

Vaša reakcija na temu