Splitsko-dalmatinska županija izdvojila je oko 2 milijuna kuna za objekte u domaćinstvima u svrhu dizanja kvalitete

Splitsko-dalmatinska županija izdvojila je oko 2 milijuna kuna za objekte u domaćinstvima u svrhu dizanja kvalitete

Ugovore iz prve mjere je potpisalo 57 poduzetnika

Splitsko-dalmatinska županija izdvojila je oko 2 milijuna kuna za podizanje kvalitete postojećih i nove objekte u domaćinstvima u svrhu dizanja kvalitete ponude. Potpis na ugovor je stavilo 88 poduzetnika, a kako je bilo još zainteresiranih koji su zadovoljili kriterije, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban je najavio da će rebalansom proračuna osigurati dodatna sredstva.

Ugovore iz prve mjere je potpisalo 57 poduzetnika, a 31 za drugu mjeru poticaja.

Boban je i ovom prigodom naglasio da Županija ne poklanja 'ikome išta', nego da je to javni novac.

- Mi se prema njemu možda malo odgovornije ponašamo na način da ga vraćamo kroz poticaje u gospodarstvo, turizam, OPG-ove da znaju ljudi da imaju podršku svoje institucije - rekao je župan.

Pročelnik za turizam Stipe Čogelja je naveo kako je 70 posto kapaciteta je u rukama privatnih iznajmljivača te da je potrebna sustavna briga. 

- Naša turistička zajednica radi na edukacijama, a mi na podizanju standarda i to je jedini ispravni put kako bismo ponudu digli na višu razinu.

Ulažemo strateški, moramo rasteretiti obalu, a ulagati u zaobalje - ustvrdio je Čogelja.

Prema europskim podatcima, malo je privatnih iznajmljivača prilagođenih osobama sa smanjenom pokretljivošću.

- Nažalost nemamo baš takvih objekata, dogodine ćemo ići i s tom mjerom kako bi pružili adekvatnu uslugu - najavio je Čogelja.

U ime poduzetnika Županiji su se zahvalili Jozo Radeljić iz Zadvarja i Ognjen Rako iz Zagvozda, koji je dobio najveći pojedinačni iznos, 75 tisuća kuna.

- Ovaj natječaj kao da je pisan za mene koji sam se prije par godina vratio na didovinu, uknjižio nekretnine i obnovio ih. Znat ću iskoristiti ovaj odličan poticaj, ali želim dodati da je sustav bodovanja pravedan jer onaj tko najviše ulaže najviše i dobiva - poručio je Rako.

Kako je proteklih dana sve u znaku 'Vatrenih', i danas su se čelnici pojavili u dresovima, a jedan od 88 dobitnika sredstava je i Ivan Gudelj, instruktor HNS-a za Dalmaciju nekad veliki igrač Hajduka, pa ga je župan pozvao da se obrati okupljenima i prokomentira sjajne rezultate hrvatske reprezentacije u Rusiji. 

- Imamo najbolji sustav na svijetu, svi naši momci osim Rakitića su plod hrvatske škole, prošli su sve uzraste od najmlađih do prvog sastava. S tim se ne može pohvaliti ni jedna druga reprezentacija na svijetu - kazao je Gudelj dok se dvoranom Skupštine prolamao pljesak.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare