Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
STARTA BORANKA: Prijavite se i sudjelujte u pošumljavanju padina Mosora koje je poharao lanjski požar

STARTA BORANKA: Prijavite se i sudjelujte u pošumljavanju padina Mosora koje je poharao lanjski požar

Akcija će se održavati svake subote od 27. rujna do 17. studenog

Od subote kreće velika volonterska akcija revitalizacije opožarenih područja Dalmacije 'Boranka'. Pošumljavanje će se odvijati svake subote, osim 27. listopada, a zadnja subota kada će se održati akcija je 17. studeni. Organizatori, Savez izviđača Hrvatske, Splitski skautski zbor i HGSS, pozivaju zainteresirane građane Splita da se prijave za sudjelovanje u pošumljavanju koje će se održavati na obroncima Mosora, ispod Zvjezdanog sela. Prijave se primaju svakim radnim danom od 18 do 20 sati ili na broj mobitela 098/343-970, a zbog organizacijskih zahtjeva prijave se primaju do predviđenog broja za svaki termin, a sudjelovat će moći isključivo građani koji se prijave na ovaj način.

- U subotu, za koju se volonter prijavi, ukrcaj će biti na autobusnom kolodvoru u Sukoišanskoj ulici, s polaskom u 10 sati, a povratak je predviđen u 17. Sa sobom morate ponijeti dobru volju, adekvatnu odjeću i obuću, a u slučaju nestabilnog vremena i kabanicu. Pošumljava se i po promjenjivim vremenskim uvjetima, kao i po laganoj kiši. Osigurani su lokacija, sadnice, alat, prijevoz, marenda, piće za osvježenje  i zaštitne rukavice za one kojima budu trebale, kao i stručne upute, te dežurstva Crvenog križa i HGSS, za eventualne slučajeve nezgoda - poručili su organizatori.

Napominju kako su zahvalni na dosadašnjem velikom interesu građana i dodaju da su resursi ograničeni pa neće moći uključiti u kampanju sve zainteresirane.

Vaša reakcija na temu