Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
STIGLO POJAČANJE Splitski Županijski sud dobio novog suca, poznat je po strogim presudama

STIGLO POJAČANJE Splitski Županijski sud dobio novog suca, poznat je po strogim presudama

Dinko Mešin nećak je Josipa Čule, zamjenika glavnog državnog odvjetnika

Županijski sud u Splitu dobio je novo pojačanje. Na Kazneni odjel stiže Dinko Mešin, sudac kojeg su mediji još 2011. godine zapazili po strogim presudama.

Vozača koji je pijan usmrtio suvozača u neregistriranom automobilu kaznio je s četiri i pol godine zatvora te mu izrekao zabranu vožnje u trajanju od 10 godina. Za napad na policajca okrivljenog je poslao u zatvor na dvije godine i 11 mjeseci nakon što mu je opozvao ranije uvjetne kazne zaključivši kako nisu polučile svrhu.

Dileru je za 18 grama amfetamina dosudio čak šest godina zatvora. Do tada je već nekoliko puta osuđen na zatvorske kazne. 'Osudili ste me na smrt. Manje bi dobio da sam pripadnik zemunskog klana', zavapio je u očaju okrivljeni. 

Drugog dilera je osudio na pet godina zatvora jer je ugrizao policajca koji ga je pokušao spriječiti da proguta heroin. Nasilnika koji je premlatio ženu i polomio joj rebra poslao je u zatvor na osam godina.

Mešin je izrekao i osuđujuću presudu za plakat Srbe na vrbe kojim je dočekana srpska Davis cup reprezentacija, no presuda nije prošla na višem sudu, upravo onom na koji prelazi.

Mešin je svoju pravosudnu karijeru i započeo na Županijskom sudu u Splitu radeći kao savjetnik. Ujak mu je Josip Čule, bivši sudac Kaznenog odjela Županijskog suda u Splitu, posljednjih 15 godina zamjenik glavnog državnog odvjetnika.

Za mjesto suca Kaznenog odjela splitskog Županijskog suda vladao je priličan interes. Osim Mešina, javilo se još šest sudaca. Premda Mešin nije imao najbolju ocjenu obnašanja sudačke dužnosti, konkurenciju je zasjenio na razgovoru. Dobio je 18,4 bodova, pet i više bodova od sudaca koji su imali bolju ocjenu obnašanja te je tako u konačnici ostvario najbolji ukupni rezultat.


 

Vaša reakcija na temu