Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Što ako sretnete vepra na Marjanu?

Što ako sretnete vepra na Marjanu?

Biolog Stjepan Mekinić nam je otkrio par korisnih stvari

Splićani javljaju da su vidjeli vepra na Marjanu, navodno je u toj park-šumi već dva mjeseca. Pitali smo biologa Stjepana Mekinića odakle divlja svinja na Marjanu.

- Moguće je da je životinja doplivala s Čiova, ali mi je to malo vjerojatno, a možda je netko vepra držao od malena, obično to rade lovci zbog vježbanja pasa, pa je sada pobjegao - rekao nam je Mekinić.

Zanimalo nas je koliko je opasna divlja svinja.

- Mužjak s kljovama može biti opasan, ali on izbjegava ljude. Vepar će prije osjetiti čovjeka nego obrnuto, tako da će se sakriti na vrijeme. Ženka s mladima zna biti također opasna. Uglavnom, ako netko naiđe na ovu divlju životinju, moj savjet je samo da se lagano, bez naglih pokreta, udalji ili ostane na mjestu. Morate znati da vepru ne možete pobjeći, brži je od čovjeka, a svakako mu se ne treba približavati... - poručio je Mekinić.

Vaša reakcija na temu