Što je spojilo Hasanbegovića, Thompsona, Marušića, Skeju i Podruga?

Što je spojilo Hasanbegovića, Thompsona, Marušića, Skeju i Podruga?

Pričali su i o oblicima budućeg političkog djelovanja

Saborski zastupnik HDZ-a i bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović družio se u jednom splitskom restoranu sa stranačkim kolegom, predsjednikom Zajednice poduzetnika i gradskim vijećnikom Hrvojem Marušićem, HČSP-ovim županijskim i gradskim vijećnicima Markom Skejom, zapovjednikom IX. bojne HOS-a, i Lukom Podrugom.

- O svemu smo razgovarali u opuštenom druženju, o raznim temama, a jedna u nizu je bila i o eventualnoj dogradonačelnici ili dogradonačelniku, Andro (Krstulović Opara, op.a) je kandidat HDZ-a za gradonačelnika - kaže Marušić.

Nije ništa neobično, dodao je, što su s njima Podrug i Skejo jer su oni među ostalim i partneri HDZ-a u Vijeću i Skupštini. Na koncu je, dodajmo, na kavu svratio i Marko Perković Thompson.

Kako doznajemo, pričalo se i o oblicima budućeg političkog djelovanja. Hoće li desna struja HDZ-a poticati kakve promjene unutar stranke ili krenuti svojim smjerom, ostaje za vidjeti. Ono što je sigurno, od odlaska bivšeg predsjednika Tomislava Karamarka jača desna struja, koliko god novi čelnik HDZ-a Andrej Plenković pokušava odati dojam neutraliziranja i jedinstva.

Upravo Hasanbegović pokazuje česta soliranja. Bilo da je riječ o postizbornom slavlju ili amandmanima u Saboru. Uz Hasanbegovića, birači desnice su se identificirali i s Brunom Esih te Željkom Glasnovićem.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare