Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Stradali u potjeri stari je znanac splitske policije, već 18 puta je suđen za razna kaznena djela

Stradali u potjeri stari je znanac splitske policije, već 18 puta je suđen za razna kaznena djela

Jerko Boban nedavno je izašao iz splitskog zatvora, umro je jutros tijekom policijske intervencije

Splićanin, koji je rano jutros umro tijekom policijske intervencije na Skalicama, stari je znanac i policije i splitskih sudova. Radi se o 44-godišnjem Jerku Bobanu, koji je dosad skupio 18 kaznenih prijava zbog raznih kaznenih djela. Početkom 2016. godine pravomoćno je osuđen na tri godine zatvora zbog razbojništva trafike u Vinkovačkoj ulici. Nedavno je izašao iz zatvora. 

Zbog ovog slučaja iz Zagreba je put Splita jutros krenuo Stručni tim MUP-a kako bi ispitao sve okolnosti događaja te utvrdio jesu li policajci zakonito postupali. U tijeku je obdukcija koja bi trebala pokazati što je bilo fatalno za Bobana. Tijekom potjere odbacio je nekoliko paketića materije nalik heroinu, utvrdit će se je li nešto i progutao. Navodno je bio dosta lošeg zdravstvenog stanja. 

Boban se jutros vozio u kombiju kojim je upravljao 31-godišnji M. B. Navodno ga je Boban zamolio da ga prebaci na jednu lokaciju. Kod Skalica su naišli na policijski punkt, Boban je navodno tražio od M. B. da se nikako ne zaustavi, nego da proba pobjeći policajcima. Ovaj je skrenuo na Skalice i završio u slijepoj cesti kod tržnice. Boban je iskočio iz vozila i pokušao pobjeći policajcima, no nije daleko stigao. Uhvatili su ga tridesetak metara dalje na zelenoj površini. Pozlilo mu je čim su mu stavili lisice. 

Jedna Splićanka uhićenje je gledala sa svog prozora. 

- Pusti me, ne mogu disati - čula je kako Boban govori policajcima. 

Nakon toga izgubio je svijest. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, pokušali su ga oživjeti, no bez uspjeha. 

Vaša reakcija na temu